La Febrerada

Petita crònica de La Febrerada

El passat 10 de febrer va tenir lloc La Febrerada, la 1a Festa i Trobada de l’Economia Social i Solidària de Barcelona, que hem impulsat al costat d’altres entitats referents adherides a l’Estratègia #ESSBCN2030 amb l’objectiu de crear sinèrgies entre els iniciatives de l’ESS de la ciutat.

L’esdeveniment va congregar 150 entitats que van participar al matí en els espais de conversa i debat organitzats al Centre Cultural Albareda. La ponència d’obertura, a càrrec del director de la revista sòcia Alternativas Económicas, Pere Rusiñol, va fer una retrospectiva dels principals punt clau pel que fa a l’economia en les darreres dècades. Alhora, va encendre l’espurna del debat posterior sobre els reptes de l’ESS en l’actualitat en què van participar el comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària, Álvaro Porro; la presidenta de la Unión de Cooperativas Espazocoop, Ana Oliveira; la presidenta d’OBEISCOOP, Carmen Marcuellos; i el president d’AESCAT, Guillem Llorens.

A la tarda, la trobada es va traslladar a la Paral·lel 62, amb les humoristes Anna Polo i Oye Sherman com a conductores. A la mateixa sala es va enregistrar en directe el programa radiofònic de Carne Cruda (que podeu escoltar aquí) i, en acabar, va començar la festa amb les artistes Carlota Flâneur, Rodrigo Laviña y su Combo, Las Bajas Pasiones i DJ Slimboy Flacko.

Us deixem les relatories de les principals sessions i algunes fotos: i esperem repetir una trobada amb la mateixa energia que La Febrerada aviat!