Ucraïna

En solidaritat amb el poble ucraïnès i amb les víctimes de totes les guerres

La XES s’adhereix a la crida de ‘Catalunya per la pau’, que ha convocat una concentració el proper 25 de febrer a les 17h a Barcelona. Informació pràctica:

Dissabte 25 de febrer a les 17h

Passeig de Gràcia amb Provença (delegació de la UE)
Es farà un recorregut fins a la plaça Catalunya

Les entitats aplegades al voltant de la crida ‘Catalunya per la pau’ volen expressar la seva solidaritat amb el poble ucraïnès, amb les víctimes de totes les guerres i, en especial, amb els col·lectius més desprotegits com les dones, els infants o la classe treballadora en general, a la que s’està precaritzant encara més en nom de la guerra. ‘Catalunya per la pau’ demana un alto el foc i la creació d’una taula de negociació per salvar vides i aturar la devastació d’Ucraïna. Així mateix, demanen la prohibició de totes les armes nuclears.

Segons el manifest de ‘Catalunya per la pau’, les institucions del nostre país, els estats membres de la Unió Europea i les Nacions Unides han de tenir un paper més actiu i han d’assumir la responsabilitat d’impulsar les negociacions, aturar l’escalada militar i aconseguir un alto el foc immediat. Des de la XES coincidim que és urgent treballar per una solució política del conflicte i, mentrestant, assegurar l’acollida i l’ajut humanitari a les persones refugiades. S’han de posar tots els recursos i mitjans de la diplomàcia per fer prevaldre el respecte al dret internacional i reunir els representants de tots els governs implicats perquè sigui possible trobar una pau justa. Cal retornar al model de seguretat compartida i comprometre tots els estats a eliminar les armes nuclears, reduir la despesa militar a favor d’inversions per lluitar contra la pobresa, per finançar la transició ecològica i el treball digne.