Convocatòria oberta per a una nova onada de projectes Lliures

Lliures és un projecte impulsat per Coop 57, Òmnium Cultural i ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social) des de l’any 2016 per contribuir a revertir les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social.

Per fer front a la pobresa, l’exclusió i les desigualtats a Catalunya, impulsen iniciatives transformadores i emancipadores sorgides de l’autoorganització de les mateixes persones afectades. Fins al 30 d’abril, obren el període de rebuda de sol·licituds, d’on sortiran els projectes que acompanyaran enguany gràcies a les aportacions econòmiques rebudes per part de la societat civil.

Actualment a Catalunya només un 33 % de la població viu en patrons de plena integració social; un 37 %, sota una precarietat ininterrompuda, i un 30 % —el màxim històric—, en risc d’exclusió social. En aquest context, Lliures continua sumant la força de tres entitats de l’àmbit cultural, de l’economia social i solidària i de l’acció social per actuar contra el creixement i la cronificació de la pobresa a Catalunya.

A través del finançament econòmic i l’acompanyament tècnic, impulsen projectes socials que treballen de manera col·lectiva, horitzontal i participativa arreu del territori català. Així, enguany posen 120.000 € al servei de nous projectes que actuen en les línies següents:

  1. Pobresa cronificada i exclusió agreujada per l’atur.
  2. Infants i joves en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social.
  3. Manca d’una llar digna.
  4. Emergència alimentària i de necessitats bàsiques.

A les bases següents s’indiquen els requisits necessaris per poder presentar una proposta, així com els terminis d’admissió i adjudicació. Per presentar correctament una proposta, a més, cal respondre el formulari, al qual s’adjuntarà la Fitxa de projecte amb els camps emplenats degudament.

Documentació i formularis

El període de recepció de sol·licituds va del 30 de març al 30 d’abril del 2023, tots dos inclosos. Les propostes rebudes després que acabi el termini establert no seran admeses. La resolució del procés s’anunciarà a finals de juny del 2023.

Sessions informatives

Per a qualsevol dubte, pots consultar aquest document de Preguntes freqüents o inscriure’t a les sessions informatives en línia a través d’aquest formulari.

  • Dimarts 4 d’abril del 2023: 12.00-13.30 h
  • Dijous 13 d’abril del 2023: 10-11.30 h
  • Dilluns 17 d’abril del 2023: 17-18.30 h