La FESC es transforma per arribar més lluny!

La nova FESC tindrà dos moments diferents en ubicació i temps: d’una banda, un espai  dedicat a les persones i les organitzacions de l’ESS -de moment se n’ha dit fòrum; d’altra banda un espai ciutadà -de moment se n’ha dit festival- creat i desenvolupat per les entitats de l’ESS i dedicat al públic general.

La FESC es transforma per arribar més lluny. La nova FESC vol ser la porta d’entrada de la ciutadania a l’ESS, la mostra que existeix una alternativa real al capitalisme, que està funcionant i que és per a tothom. Alhora, vol continuar sent l’espai de trobada d’activistes, treballadores i entitats de l’economia solidària: l’entorn de debat, intercooperació, relacions, formació i abraçades en el que s’ha convertit en els darrers 10 anys.

És per això que la nova FESC es desdoblarà en dos esdeveniments diferents (en ubicació i temps) que donaran resposta a aquesta doble necessitat:

El Fòrum de l’Economia Solidària de Catalunya

Serà l’espai de trobada per a iniciatives de l’ESS: un entorn de debat, intercooperació, relacions, formació, etc. entre entitats, treballadores i activistes de l’ESS que tindrà lloc al recinte de la Fabra i Coats. Un espai per gaudir, aprendre, formar-se i fer equip!

El Festival de l’Economia Solidària de Catalunya

Serà l’espai per a la ciutadania: un entorn de festa per gaudir i aprendre, de manera lúdica i atractiva, que existeix una alternativa real al capitalisme, que ja està funcionant i que és per a tothom. Un festival, creat i desenvolupat per les persones i les entitats de l’ESS amb l’objectiu d’arribar al públic general, amb continguts adaptats a les seves necessitats i articulats a través d’activitats i experiències, en un espai encara pendent de determinar.

La FESC’23

La nova FESC, especialment el Festival dedicat a la ciutadania, requereix temps de preparació i la participació de totes les entitats de l’ESS. Serà un procés llarg i intens, però molt il·lusionant, que ja ha començat (!) i es materialitzarà en l’edició del 2024.

És per això que durant la FESC’23, de manera excepcional, només es durà a terme la part del Fòrum, és a dir, l’espai dedicat a totes les iniciatives, activistes i entitats de l’ESS. Mentre aquests mateixos actors preparen amb il·lusió la FESC’24, a l’octubre podran gaudir d’un espai de trobada, debat, intercooperació, relació i formacions desenvolupat especialment per a elles.

Ens trobem a la FESC’23 i romangueu atentes a les novetats de la FESC’24!!!