Primer de Maig: l’ESS també reivindica superar el capitalisme

Aquest 1-M, dia internacional del treball, volem reivindicar el paper de l’Economia Solidària en la generació de condicions de treball, materials i de vida dignes davant dels embats del capitalisme i la crisi ecosocial. A més, és una economia per la vida que, amb una clara perspectiva feminista, en basa en principis com l’horitzontalitat, equitat i democràcia, compromís social i cooperació i la sostenibilitat ecològica.

Des de tots es fronts, treballem per superar un sistema econòmic que no posa les persones ni la vida al centre.

Des de l’ESS, impregnada d’altres economies crítiques com l’economia feminista i l’economia ecològica, seguim impulsant un ecosistema que permeti millorar ja les condicions de vida de les classes populars, especialment en sectors bàsics: alimentació agroecològica, habitatge cooperatiu, cures comunitàries, finances ètiques, etc.

Aquestes realitats, a més de permetre satisfer necessitats, són laboratori de relacions socials no capitalistes, patriarcals o productivistes; són escola de politització dels sectors populars, creadores de subjecte emancipat que comença ja a viure d’una altra manera; i són també importants perquè necessitem un embrió d’una altra economia que, després d’un canvi social i polític, es pugui replicar, escalar i esdevenir hegemònic.

Bon 1-M a tots els moviments que lluiten per superar l’economia capitalista!