Donem suport a la mobilització #SalvemElsCampaments de l’associacionisme educatiu

La Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya ha acordat donar suport a la campanya #SalvemElsCampaments que impulsen entitats sòcies de la XES com Esplais Catalans, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Els col·lectius d’associacionisme educatiu tenen prevista una manifestació aquest dissabte 1 de juny de 2024 a Barcelona, així com accions descentralitzades a caus i esplais d’arreu del país.

Les entitats d‘associacionisme educatiu voluntari i de transformació social han convocat una mobilització pel pròxim dissabte 1 de juny per exigir solucions respecte a la problemàtica dels terrenys d’acampada.

A dos mesos de l’inici de la campanya d’estiu d’aquestes iniciatives, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha confirmat que cal tancar 79 dels 156 terrenys d’acampada per manca d’autorització, afectant els campaments de 12.000 infants i joves arreu de Catalunya. “No és un cas aïllat, des de la Covid-19 caus i esplais ens hem trobat amb una burocratització de la nostra tasca i traves administratives que posen en perill els nostres campaments, colònies i rutes a la natura i l’aire lliure”, expliquen des d’Esplais Catalans.

Per aquest motiu, esplais i caus han fet una crida a la mobilització el pròxim dissabte 1 de juny, per tal d’exigir solucions que resolguin la problemàtica amb els terrenys d’acampada. “Sortim al carrer per demanar respecte, escolta i reconeixement a la tasca de l’associacionisme educatiu voluntari i transformador”.

MOBILITZACIONS PREVISTES 1 DE JUNY

  • Cau i esplai matinal! Esplais i caus ens reunim arreu del territori per ocupar l’espai públic i que se’ns vegi! Concentracions deslocalitzades, 1 de juny al matí.
  • Manifestació unitària #SalvemElsCampaments de l’associacionisme educatiu. Plaça Tetuan, 17:30h.