Vies de regularització de persones migrants en entitats de l’ESS

Conèixer les diferents vies de regularització de persones migrants, com ara l’arrelament social, laboral, familiar i per formació, és l’objectiu de l’activitat formativa gratuïta que ofereix la XES i Pam a Pam conjuntament amb el Cercle de Migracions i Economia Solidària Antiracista de Coòpolis.

 

La formació, en format en línia, tindrà lloc el divendres 24 de maig de 12 a 14 h. del migdia i es concep com una formació bàsica sobre vies de regularització de persones migrades en situació administrativa irregular. L’assessorament anirà a càrrec de Dario Cerisole de Illay Legal, cooperativa que porta l’àrea d’assessorament en l’àmbit d’estrangeria del cercle de Coòpolis.
 
 
Per a aquesta sessió cal fer necessàriament inscripció a través del
formulari d’inscripció

Taller d’Escenaris de Futur a Barcelona

La campanya Futurs imPossibles continua els seus tallers arreu del territori i el dimecres 21 de febrer hi haurà l’oportunitat de fer-ho a Barcelona, en concret al barri de la Font d’en Fargues, al districte d’Horta-Guinardó. Imaginar el barri barceloní al 2045 és el punt de partida per a aquests tallers que conviden a pensar sobre la crisi ecosocial i els camins que poden succeir o que podem triar els propers anys, per acabar arribant a diferents escenaris que podríem tenir en funció dels aconteixements previs. L’objectiu final del taller és poder reflexionar sobre la necessitat d’una transició ecosocial justa i democràtica i què cal per arribar a aquest futur desitjable. El taller és previst al Casal del Barri de la Font d’en Fargues (Pedrell, 67. Barcelona) a partir de les 6 de la tarda.
A partir del 7 de febrer es pot fer la inscripció per participar-hi a través d’aquest enllaç

Presentació Informe Mercat Social 2023

Sessió de treball Festival FESC’24

Jornades Metropolitanes d’Economia Social i Solidària

Jornades Metropolitanes d’Economia Social i Solidària. Noves estructures econòmiques territorials: cooperatives i comunitàries

Espai de treball per ateneus cooperatius, xarxes locals d’economia solidària, ecosistemes cooperatius, pols cooperatius, comunalitats urbanes i aquelles experiències que fomenten la intercooperació a nivell territorial i se senten interpel·lades per la dimensió metropolitana.

Quines estructures d’intercooperació territorial emergeixen als nostres barris i municipis?

En els darrers anys, per l’acció territorial del moviment cooperatiu i de les polítiques públiques d’Economia Social i Solidària, estan sorgint als barris i municipis metropolitans una sèrie d’estructures econòmiques de segon grau (ecosistemes cooperatius locals, pols cooperatius, xarxes locals d’ESS, etc.) que posen l’accent en la intercooperació territorial. Com s’organitzen? Quins elements tenen en comú? Quines necessitats comparteixen? Quines potencialitats i límits plantegen? Com es relacionen amb els moviments socials locals? Com contribueixen a la democratització econòmica i la transició ecosocial del territori?

Com ens coordinem per a transformar el model econòmic metropolità?

Aquestes experiències, amb els ateneus cooperatius i les comunalitats urbanes, configuren una malla que, tanmateix, molt sovint no està prou coordinada, sobretot davant d’administracions supramunicipals o metropolitanes, un àmbit que guanya pes en el debat econòmic i polític actual. Quines polítiques públiques són necessàries a nivell metropolità? Quines pràctiques públic-cooperatives-comunitàries es despleguen? Com creem un marc de coordinació estable per incidir en les polítiques públiques metropolitanes? Com transformem el model econòmic metropolità?

Organitzen: l’Institut Metròpoli, l’Ateneu Cooperatiu de L’Hopsitalet de Llobregat, l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, Coòpolis i la Xarxa d’Economia Solidària.

Horari: de 10 h. a 14 h. (dinar conjunt posterior)

Inscripcions

Festa d’Economia Solidària de l’Hospitalet de Llobregat

La Xarxa Local de la XES de L’Hospitalet de Llobregat organitza aquest dissabte 16 de setembre la Festa de l’Economia Solidària, integrada aquest any dins de les Festes de Bellvitge. Durant tot el matí fins al migdia, el Parc Nou de Bellvitge acull tot un seguit d’activitats relacionades amb l’ESS del municipi.

A partir de les 10 del matí es desenvoluparan tot un seguit d’activitats divulgatives, com és un dels tallers de la campanya Futurs imPossibles sobre escenaris de futur davant la crisi ecosocial. També hi haurà un circuit infantil per provar les habilitats en bicicleta i un taller d’inspecció i reparació per a bicicletes, ofert per L’Henbici, conta-contes infantil, tallers de bombes de llavors i tast de productes agroecològics i de proximitat a càrrec de La Macara Vegan i Keras Buti Coop.

Cap a les 12:30 h. començarà la cloenda de la festa amb un vermut a càrrec de la Suculenta i un concert amb el grup Las Bragas.

 

Festival La Regadora

Jornada de Cultura Comunitària

Fòrum FESC’23

Taller Futurs imPOSSIBLES a Osona

Futurs imPOSSIBLES ofereix un taller el diumenge 10 de setembre a l’espai de Can Grau de Les Masies de Roda.

El taller sobre escenaris de futur planteja diferents escenaris que es poden produir en la transició ecosocial i diferents preguntes i idees sobre què ens pot fer arribar a cadascun d’aquests possibles futurs. L’objectiu del taller, que es desenvoluparà des de les 10 del matí a les 12 del migida, és promoure una transició ecosocial justa i democràtica per a la nostra societat.