Festa d’Economia Solidària de l’Hospitalet de Llobregat

La Xarxa Local de la XES de L’Hospitalet de Llobregat organitza aquest dissabte 16 de setembre la Festa de l’Economia Solidària, integrada aquest any dins de les Festes de Bellvitge. Durant tot el matí fins al migdia, el Parc Nou de Bellvitge acull tot un seguit d’activitats relacionades amb l’ESS del municipi.

A partir de les 10 del matí es desenvoluparan tot un seguit d’activitats divulgatives, com és un dels tallers de la campanya Futurs imPossibles sobre escenaris de futur davant la crisi ecosocial. També hi haurà un circuit infantil per provar les habilitats en bicicleta i un taller d’inspecció i reparació per a bicicletes, ofert per L’Henbici, conta-contes infantil, tallers de bombes de llavors i tast de productes agroecològics i de proximitat a càrrec de La Macara Vegan i Keras Buti Coop.

Cap a les 12:30 h. començarà la cloenda de la festa amb un vermut a càrrec de la Suculenta i un concert amb el grup Las Bragas.

 

Festival La Regadora

Jornada de Cultura Comunitària

Fòrum FESC’23

Taller Futurs imPOSSIBLES a Osona

Futurs imPOSSIBLES ofereix un taller el diumenge 10 de setembre a l’espai de Can Grau de Les Masies de Roda.

El taller sobre escenaris de futur planteja diferents escenaris que es poden produir en la transició ecosocial i diferents preguntes i idees sobre què ens pot fer arribar a cadascun d’aquests possibles futurs. L’objectiu del taller, que es desenvoluparà des de les 10 del matí a les 12 del migida, és promoure una transició ecosocial justa i democràtica per a la nostra societat.

Plenària XES + Assemblea General Extraordinària

El dissabte 30 de setembre de 2023 tindrà lloc a Barcelona una doble trobada: la Plenària de la XES i l’Assemblea General Extraordinària (AGE) de la XES. Aquesta tindrà lloc durant tot el matí a la Casa de la Solidaritat (carrer Vistalegre, 15, de Barcelona).

La matinal estarà estructurada en dues parts:

  • La Plenària de la XES: Òrgan fruit del nou model organitzatiu de la XES. Hi esteu cridades a participar-hi totes les persones que formeu part de xarxes locals, grups de treball i comissions executives i sectorials. La Plenària servirà per socialitzar tot el coneixement que hem estat generant durant l’últim any a la XES i que pot ser de molta utilitat per a tota la xarxa.
  • Assemblea General Extraordinària: esteu cridades a participar-hi totes les entitats i persones sòcies de la XES.

Posteriorment a la doble trobada, hi ha previst dinar i visitar la Fira d’Economia Solidària Migrant i Diversa que es fa a poca distància, a la Llotja de Sant Antoni.

IV Fira d’Economia Solidària Migrant i Diversa

La Fira Migrant d’Economia Solidària Migrant i Diversa és una aposta del Cercle de Migracions i Economia Antiracista de Coòpolis, amb el suport, entre d’altres, de la XES. La fira cerca reconèixer el potencial transformador de les diverses iniciatives socioeconòmiques impulsada per persones migrades i/o racialitzades.

Aquesta quarta edició tindrà lloc el 30 de setembre de 2023 de 10h a 20h a la Llotja de Sant Antoni (Metro L2, parada Sant Antoni).

A més de possibilitar la visibilització de les iniciatives, la Fira té per objectiu crear un espai de trobada i reconeixement de les lluites quotidianes per superar els obstacles derivats de les polítiques d’exclusió del sistema colonial, capitalista i patriarcal on vivim i que intentem transformar. Una economia alternativa, que es pretengui solidària, no pot ser aliena a la realitat de milers de persones que han migrat i es troben en aquest territori sotmeses a relacions d’abús i deshumanització avalades per la criminal Llei d’Estrangeria.

La Fira és també un espai per escoltar veus diverses així com les reivindicacions dels col·lectius i conèixer les seves experiències d’autoorganització. Teixir xarxes enfortides és la clau per a amplificar les nostres veus i obrir-nos camí, col·lectivament, construint el model d’Economia Social i Solidària i popular que volem. És aquesta força d’organització, transformació i reproducció de la vida, que habita en els col·lectius i projectes, la qual cosa ens mou a convocar cada any una nova edició.

Fem una crida als centenars de projectes econòmics (amb o sense forma jurídica) de persones migrades i racialitzades que lluiten cada dia per transformar les coses a viure aquesta experiència i vincular-se en aquesta nova edició de la Fira Migrant. T’hi esperem!

Pots inscriure’t a la Fira fent clic aquí abans del 15 de setembre.

Futurs (im)Possibles a la Universitat d’Estiu del Cooperativisme

Sessió de la Universitat d’Estiu del Cooperativisme (UESCOOP) de la Confederació de Cooperatives de Catalunya sobre la campanya #FUTURSimPOSSIBLES i com impuslar des del cooperativisme la transició ecosocial.

Hi participen Ruben Suriñach (XES), Carme Madorran (Universitat Autònoma de Madrid), Laia Forné (Idra) i Ivan Miró (Ciutat Invisible) amb moderació d’Eva Vilaseca (Espai Ambiental).

Treball col·lectiu: reptes i estratègies

Transició Ecosocial i sectors estratègics