Reunió del grup motor de Càrnies en Lluita a Barcelona

Quan:
12 de gener de 2018 @ 19:00 – 21:00 Europe/Madrid Franja horària
2018-01-12T19:00:00+01:00
2018-01-12T21:00:00+01:00
On:
Carrer Bailén, 5 baixos Barcelona

Companyes, companys,

Davant de les precàries condicions de treball que pateixen els treballadors i les treballadores, que des del sector carni s’estan estenent arreu del país, volem donar suport a les seves reivindicacions i denunciar la utilització fraudulenta del fet cooperatiu, feta per una patronal sense escrúpols.

Ja és tristament coneguda la pràctica d’algunes empreses que obliguen els qui haurien de ser personal contractat a la seva empresa a afiliar-se a una falsa cooperativa.  Tan falsa, que de fet és una trampa per mantenir els treballadors i treballadores en una situació d’esclavatge, sense cap dels drets mínims dels treballadors.

Amb la reforma catalana de la llei de cooperatives que està en vigor des del 31 de març passat, s’han aconseguit, sobre el paper, alguns d’aquests drets: dret a la retribució neta mínima que marca el conveni, a la baixa mèdica, a les hores extres pagades com a tals, a l’atur, a les vacances pagades, etc. Però fins i tot aquests drets no s’estan aplicant, és més: ara mateix, almenys a l’escorxador Le Porc Gourmet (Osona) estan coaccionant les treballadores i treballadors per tal d’incorporar-los, sobre el paper, a una cooperativa no catalana, per tal de burlar aquesta reforma de la llei a Catalunya.

La lluita contra les falses cooperatives és cada vegada més complexa, però també s’està estenent a més àmbits. Una mateixa falsa cooperativa pot tenir treballadors dins i fora de Catalunya, i un escorxador pot estar treballant amb més d’una falsa cooperativa. Aquesta problemàtica afecta desenes de milers de treballadores i treballadors. Per tant, és indispensable una visió de conjunt del problema, i és evident que a Càrnies en lluita d’Osona ens supera àmpliament.

Cal acabar també, d’una vegada per totes, amb els accidents laborals i la falta de seguretat a la feina.

Estem vivint un moment molt important. Recuperem els drets que ens han pres! I recordem que aquesta és una lluita de totes, de tots. Perquè si s’aconsegueix un treball digne a les càrnies, aquesta victòria també farà que s’aconsegueixin millors condicions laborals en altres sectors.

Després d’una primera reunió sobre el tema feta a Barcelona el passat dia 15 de novembre, (amb l’Associació de Ghanesos de Barcelona, el Secretariat d’Entitats, la XES, el sindicat COS, SOS Racisme i Càrnies en lluita d’Osona) us convoquem a una altra de més àmplia per anar concretant la lluita. Serà el proper 12 de gener de 2018 al carrer Bailén, 5, baixos, de  Barcelona, a les 18h.

Us hi esperem!

Grup promotor de Càrnies en lluita a Barcelona