Tota entitat de l’ESS pot ser punta de llança de la transició ecosocial: una nova guia ajuda a fer-ho

La Xarxa d’Economia Solidària, Coòpolis i Espai Ambiental presentaran el proper 19 de novembrela Guia per construir Futurs imPOSSIBLES: L’ESS en Transició. Aquesta guia és fruït de la feina de tres anys del projecte Futurs imPOSSIBLES, un projecte que es va marcar com a objectiu situar la Transició Ecosocial al centre de l’estratègia de l’Economia Social i Solidària catalana.

El document que hem elaborat recull, doncs, els aprenentatges d’aquests anys, especialment a través dels tallers participatius de construcció d’escenaris de futur i el Fòrum per la Transició Ecosocial. A la guia es recullen exemples inspiradors i recursos per a fer que l’ESS sigui un actor central per a la Transició Ecosocial. El contingut s’articula al voltant de 5 àmbits d’intervenció per a entitats de l’ESS:

  1. Reduir l’impacte ambiental del consum i les compres
  2. Aplicar la mirada ecofeminista en l’organització del treball
  3. Orientar l’activitat econòmica cap a la transició ecosocial
  4. La sensibilització i activació de la seva comunitat directa
  5. L’acció sociopolítica per reclamar canvis per una transició ecosocial

La presentació serà el dijous 19 de setembre a les 12h, en format virtual, en el marc de l’activitat “Fes de la teva cooperativa punta de llança de la transició ecosocial” (inscripcions aquí) que fa la XES amb el Cercle de Transició Ecosocial de Coòpolis. La guia estarà disponible a partir del dia de la presentació.