FIRA D’ECONOMIA SOLIDÀRIA

La comissió de Fira és la responsable de l’organització i desenvolupament de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya, un esdeveniment anual referent que vol mostrar l’ampli i variat ventall d’experiències i projectes de l’àmbit de l’economia social i solidària que existeixen al territori català.

La primera edició de la Fira va celebrar-se el 2012 i des d’aleshores s’ha convertit en una cita imprescindible per al sector cada mes d’octubre. A la Fira hi estan representats tots els productes i serveis necessaris per cobrir les necessitats de la vida quotidiana de les persones: habitatge, alimentació, oci, coneixement, cooperativisme, comercialització justa, serveis a persones i empreses, finances i assegurances ètiques, inserció laboral, emprenedoria social, energies renovables, formació i educació, etc.

La comissió de Fira es divideix en diferents comissions que es coordinen en la plenària. Aquestes comissions són: logística, continguts, comunicació, activitats culturals i gestió de persones.

OBJECTIUS

Divulgar les alternatives que aporta l’economia solidària a la crisi, tant a curt termini per cobrir necessitats urgents com a mig i llarg termini per sortir del capitalisme.

Donar a conèixer l’economia solidària i les solucions que aporta a les necessitats materials de les persones en la seva vida quotidiana.

Donar visibilitat al teixit comercial i empresarial de l’economia social i solidària.

Augmentar el nombre de persones i organitzacions compromeses en les iniciatives d’economia solidària de la XES, com a proveïdores, estalviadores o emprenedores.

Fomentar la intercooperació entre els agents de l’economia solidària.

Incrementar la consciència de “sector econòmic” entre les protagonistes d’iniciatives d’economia solidària.

Consolidar-se com un referent periòdic del mercat social a Catalunya i un esdeveniment clau a Europa i a la Mediterrània.

NOTÍCIES

La XES al consorci europeu Imagining Climate Just Futures

El setembre va arrencar el projecte Imagining Climate Just Futures,…

El model turístic de l’economia solidària

El passat 3 de desembre vam participar a la jornada d’intercooperació…

#EnsMostremComSom al Balanç Social

La Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES) publica…

La sectorial XES d’Educació, Formació i Recerca ja és una realitat

El passat 22 de novembre, la Sectorial XES d’Educació, Formació…

Ja pots veure el vídeo resum del Festival FESC’24!

El Festival FESC (Fira d’Economia Solidària de Catalunya)…

Entitats socials i cooperatives denuncien la paralització de nou habitatge social per part de l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona no ha assignat cap nou solar al conveni ESAL (entitats…

Oferta de feina: tècnic/a d’ecofeminisme

La XES cerca una persona per dur a terme les tasques de l'àmbit…

Fem visibles les violències masclistes i LGTBIAQ+-fòbiques dins de l’ESS

Una enquesta de la XES revela que un 19% de les entitats de l’ESS han registrat casos d’assetjament masclista i LGTBIAQ+-fòbic durant el 2023. Tot i els avanços en protocols i formació per prevenir aquestes situacions, es subratlla la necessitat d’una implicació col·lectiva i feminista per eradicar les violències en els espais laborals i construir entorns segurs i inclusius.