Eines per a la transició feminista a l’abast

La Xarxa de Transicions Feministes, una xarxa d’entitats de segon nivell de la qual formem part, treballa per aconseguir canvis organitzacionals feministes, tant a les nostres pròpies entitats com en les organitzacions sòcies i entorn proper. Intercooperem per socialitzar els nostres processos de canvi, compartint el que sabem i fem incidència. I ara ho posem a disposició al nou web transicionsfeministes.cat pels projectes que vulguin iniciar o continuar un procés de transició feminista intern: hi ha guies i manuals de suport, eines pròpies i campanyes per incidir, remoure i impulsar la transició feminista.

Com a xarxa, treballem per incorporar la mirada i l’ètica de la cura de manera transversal als nostres projectes i entitats. També denunciem les desigualtats de gènere i impulsem la prevenció i erradicació de les violències masclistes. A més a més, desenvolupem metodologies organitzatives equitatives, que posin les persones i el benestar al centre. Som també un espai d’incidència política feminista des d’on reivindicar i donar suport a transicions organitzatives que permetin transformar, començant per les nostres pròpies entitats.

La xarxa és un procés viu i està formada ara mateix per 7 entitats de segon nivell d’àmbits diversos com el juvenil, el cooperativisme, l’ESS o lA justícia global: Lafede.cat, la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, el Consell de la Joventut de Barcelona, Coòpolis-Ateneu Cooperatiu de Barcelona, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. i l’Ateneu Cooperatiu Coop Maresme. Caminem cap a organitzacions més feministes i justes facilitant el camí entre nosaltres mateixes.

Entra a transicionsfeministes.cat.