L’ESS: reactivació i transformació d’una economia per la vida

Participem de la jornada organitzada per l’AESCAT per reflexionar sobre els reptes de l’economia social i solidària per la propera legislatura social. A l’acte es van abordar qüestions com la futura Llei d’ESS de Catalunya, la manera d’avançar plegades cap a un model d’economia per la vida i també quin ha de ser el paper del municipalisme per promoure l’economia social i solidària. La jornada també va ser un espai per reivindicar l’ESS com un agent clau pel canvi de model.

Durant l’acte, que va comptar amb la presència del recentment nomenat Conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i altres representants polítics, també es va presentar l’estudi “L’afectació de la covid-19 a l’economia social i solidària”.

L’acte va tenir lloc just després de l’Assemblea General Ordinària de l’AESCAT. Aquesta organització agrupa actualment la Confederació de Cooperatives de Catalunya, la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, la Federació de Mutualitats de Catalunya i la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya.