Finances islàmiques

Nou llibre: Introducció a les finances islàmiques

A la comissió de formació i publicacions estan molt contentes de presentar-vos el darrer llibre que han impulsat amb l’editorial Icària, centrat en una temàtica poc tractada des de l’economia solidàra: les finances islàmiques.

Sota el títol “Introducción a las finanzas islámicas. Principios y fundamentos”, l’autora Najia Lofti ens apropa a una combinació entre l’economia i la religió (islam), una antiga forma d’intermediació financera, les primeres institucions de les quals van aparèixer en els anys setanta del segle passat. Aquesta combinació es tradueix en conceptes, fonaments, aspectes i principis econòmics i financers que tenen les seves arrels en la llei islàmica (xaria). 

L’economia i les finances islàmiques són conceptes tant teòrics com pràctics que s’adapten amb el temps i l’espai, i són presents fins i tot en països europeus amb minoria musulmana com és Espanya. Aquest llibre ens apropa a aquesta nova mirada de l’economia en l’àmbit internacional, present en més de 80 països, i que cada dia més acceptació té a tot el planeta.

Esperem que sigui del vostre interès i amplieu la vostra biblioteca personal o col·lectiva amb aquest volum. I si encara us venen de gust més lectures, no oblideu consultar l’apartat publicacions del nostre web.