Kit Digital: digitalitzar-se a través de l’ESS

Arriben les subvencions del Kit Digital per la digitalització de pimes i des de la XES ens estem organitzant per poder-la oferir a través i per a les entitats de l’ESS.
El Kit Digital és una iniciativa del Govern d’Espanya que té com a objectiu subvencionar la implementació de solucions digitals per aconseguir un avenç significatiu a nivell digital. A través del Ministerio de Transformación Digital s’obrirà una línia de subvencions dirigida a les pimes per tal que puguin accedir a solucions digitals contractant serveis associats al web, correu electrònic, xarxes socials, etc. Aquesta subvenció es canalitzarà a través d’entitats tecnològiques que s’acreditin com a agents digitalitzadors.
Des de la XES, no hem volgut prerdre l’oportunitat de facilitar que les entitats de l’ESS puguin oferir aquest servei subvencionat, i així poder fer que les entitats demandants dels serveis se’n beneficiïn en l’entorn de l’ESS. Per acompanyar en el procés d’acreditació com a agents digitalitzadors, hem coordinat un espai de trobada amb totes les entitats tecnològiques sòcies que han volgut participar-hi: Codi Cooperatiu, Colectic, Commons Cloud, Coopdevs, Dabne, Jamgo, Kedu, Konexiona, La Clara, L’Apòstrof, Megafon Coop., Saó Disseny, Pangea i Waitala.
En aquest espai hem treballat per resoldre dubtes sobre el procés d’acreditació, compartint informació sobre requisits i funcionalitats, i detectant mancanes i limitacions de la pròpia convocatòria. Alhora, aquestes trobades han esdevingut un espai de coneixement i reconeixement de les entitats del sector, generant un espai d’intercooperació per donar cabuda al màxim d’entitats en l’oferta dels serveis associats al Kit Digital.
Seguirem informant dels avenços.