La FESC’22 recupera la normalitat prepandèmia i consolida l’auge de l’ESS a Catalunya

La XI edició de la FESC va tancar diumenge 23 a la tarda al Recinte de la Fabra i Coats de Barcelona.

Des de l’equip organitzador valorem molt positivament l’esdeveniment, tal pel que fa a l’assistència general a la Fira com l’assistència a les múltiples i variades activitats oganitzades. La Fira ha comptat amb 140 expositores i més d’una cinquantena d’activitats  amb una mitjana de 30 assistents per activitat. En aquestes, hem pogut reflexionar sobre, per exemple, com afrontar el col·lapse i treballar per a la transició ecosocial; viure altres més lúdiques com els tastos de xocolata i cafè de comerç just; o distreure a tota la família en un espai infantil de joc sostenible. Novament les expositores han estat agrupades per sectors econòmics, i podien exposar-se tot el cap de setmana, només una franja concreta o virtualment sent presents a través de la consulta dels seus projectes mitjançant la disposició d’una pantalla tàctil a la nau Elisa Garcia.

Aquesta ha estat la primera FESC postpandèmia, que s’ha pogut realitzar sense cap mena de restricció, el que ha comportat un ambient alegre i tranquil. Les idees clau de la Fira més valorades entre expositores i visitants durant la Fira han estat:

  • La intercooperació com a necessitat: una intercooperació que és difícil d’impulsar dia a dia però que serà clau davant un futur ple de reptes.
  • La transició ecosocial és clau en l’Economia Social i Solidària (ESS): un concepte per treballar el col·lapse en positiu, que totes les iniciatives de l’ESS estan explorant i que es seguirà treballant de cara al Fòrum ESS del febrer del 2023.
  • El protocol antiassetjament impulsat per la Xarxa d’Economia Solidària (XES) és la primera eina necessària a les organitzacions per una transformació feminista i és un compromís polític que cal anar renovant.

En quant a xifres d’assistència, ha estat molt similar als darrers anys i el repte és seguir treballant per arribar a tota la ciutadania.