Informe del Mercat Social 2023
La sostenibilitat ecològica centra les dades d’aquesta edició
Més de 1.400 entitats de l’ecosistema de l’economia social i solidària de Catalunya han participat en l’Informe del Mercat Social 2023. Tenen fins a 9 formes jurídiques diferents, tot i que el cooperativisme i l’associacionisme són les més presents amb un 39% i un 26% respectivament. Duen a terme la seva activitat en 15 sectors econòmics: comunicació, tecnologia i electrònica, assessorament, finançament i moneda social, subministraments, cultura i oci, salut i cures, espais i xarxes, educació i investigació, habitatge i gestió de l’entorn, tèxtil, alimentació, logística, producció i/o venda d’altres productes manufacturats i restauració i hostaleria.
De les dades que es recullen a l’informe, destaca que el 70% de les organitzacions participants prenen mesures per reduir i/o compensar l’empremta ecològica de l’activitat econòmica; que un 87% prioritza productes ecològics i serveis amb minimització de l’impacte ambiental, que dos terços de les entitats reutilitzen i/o reparen aparells electrònics i més de la meitat col·laboren amb entitats de l’economia circular per reaprofitar material o productes dels quals ja no se’n fa ús.
No obstant, també hi ha marge de millora, ja que s’observa una manca de coincidència entre els compromisos de les entitats en matèria de sostenibilitat ecològica i les accions reals que duen a terme.
L’informe es presentarà i se’n debatran les seves conclusions l’1 de febrer a les 15h a la seu del Grup ECOS (c/Casp, 43, Barcelona).
El podeu llegir en aquest enllaç.