Obertes les inscripcions per al II Postgrau d’Economia Social i Solidària
La Xarxa d’Economia Solidària i La Ciutat Invisible SCCL han obert ja les inscripcions per a la segona edició del Postgrau d’Economia Social i Solidària – Estudis Europeus. El postgrau, que comença el mes de setembre de 2017 i s’allargarà fins al juliol de 2018, enllaça coneixements teòrics i pràctics sobre l’economia social i solidària catalana, amb una dimensió específicament europea i mediterrània. El postgrau està obert a 20 alumnes, que hauran de realitzar tres mòduls de 150 hores de formació presencial. El preu és de 350 €, i hi ha possibilitat d’obtenir una beca.
Els estudis formen part de l’Escola de Formació de la XES, estan coordinats acadèmicament per La Ciutat Invisible i compten amb la col·laboració de la Fundació Roca i Galès. Hi participen una quinzena de docents de cooperatives i associacions com La Ciutat Invisible, Coop57, Col·lectiu Ronda, ACAF-Wincomun, Labcoop, Iacta o Coòpolis Ateneu Cooperatiu de Barcelona, així com membres de les Comissions d’Economies Femimistes, Balanç Social i Xarxes Territorials de la XES. Els estudis formen part del programa European Manager in Social Economy+ (EMISE+), amb el suport de la Unió Europea i desenvolupat en partenariat per la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya, el Centre Ressources Arobase (Grenoble, França), el Gruppo Cooperativo CGM (Milà, Itàlia), La cité de l’autre économie (Dijon, França), REVES – European Network of Cities and Regions for Social Economy (Brusel·les, Bèlgica) i l’Institut de Ciències Socials de la Universitat de Pécz (Pécz, Hongria).
L’alumnat del Postgrau, havent complert amb la participació i la realització de les tasques exigides en els estudis, opta a les acreditacions següents:
- Titol universitari Manager in Social Economy, de la Universat de Pecs (Hongría) (60 Crèdits ECTS)
- Titol professional Cadre-dirigeant d’entreprise d’ESS, de l’Institut AROBASE (França).
L’any passat, el postgrau va tancar-se amb una valoració molt positiva tant per part dels organitzadors com dels 17 alumnes que hi van participar. En la seva II Edició, la intercooperació, l’enfortiment socioeconòmic local i la capacitació per acompanyar noves iniciatives cooperatives hi tindran un protagonisme destacat. La formació es dividirà en tres mòduls:
- L’Economia Social i Solidària a Catalunya. De la cooperativa a l’enfortiment socioeconòmic local.
- Economia Social i Solidària: la dimensió europea i global.
- Constitució i administració de cooperatives i altres iniciatives d’ESS.
——
Informació pràctica
- Nom dels estudis: II Postgrau d’Economia Social i Solidària – Estudis Europeus
- Nombre màxim d’alumnes: 20
- Hores de formació presencial: 150. Inclou dues visites formatives a Tarragona i el País Basc
- Preu: 350 euros. Possibilitat de beca
- Horari: Dilluns de 16.30 a 20.30.
- Lloc de realització de la formació presencial: Coòpolis Ateneu Cooperatiu de Barcelona (C/Constitució 19-25. BLOC 8. Can Batlló, La Bordeta, Sants-Montjuic)
- Més informació a http://www.formacio.coop/