Jornades Metropolitanes d’Economia Social i Solidària

Quan:
24 de novembre de 2023 @ 10:00 – 14:00 Europe/Madrid Franja horària
2023-11-24T10:00:00+01:00
2023-11-24T14:00:00+01:00
On:
Cal Temerari
Carrer de Sant Esteve
8. Sant Cugat del Vallès.

Jornades Metropolitanes d’Economia Social i Solidària. Noves estructures econòmiques territorials: cooperatives i comunitàries

Espai de treball per ateneus cooperatius, xarxes locals d’economia solidària, ecosistemes cooperatius, pols cooperatius, comunalitats urbanes i aquelles experiències que fomenten la intercooperació a nivell territorial i se senten interpel·lades per la dimensió metropolitana.

Quines estructures d’intercooperació territorial emergeixen als nostres barris i municipis?

En els darrers anys, per l’acció territorial del moviment cooperatiu i de les polítiques públiques d’Economia Social i Solidària, estan sorgint als barris i municipis metropolitans una sèrie d’estructures econòmiques de segon grau (ecosistemes cooperatius locals, pols cooperatius, xarxes locals d’ESS, etc.) que posen l’accent en la intercooperació territorial. Com s’organitzen? Quins elements tenen en comú? Quines necessitats comparteixen? Quines potencialitats i límits plantegen? Com es relacionen amb els moviments socials locals? Com contribueixen a la democratització econòmica i la transició ecosocial del territori?

Com ens coordinem per a transformar el model econòmic metropolità?

Aquestes experiències, amb els ateneus cooperatius i les comunalitats urbanes, configuren una malla que, tanmateix, molt sovint no està prou coordinada, sobretot davant d’administracions supramunicipals o metropolitanes, un àmbit que guanya pes en el debat econòmic i polític actual. Quines polítiques públiques són necessàries a nivell metropolità? Quines pràctiques públic-cooperatives-comunitàries es despleguen? Com creem un marc de coordinació estable per incidir en les polítiques públiques metropolitanes? Com transformem el model econòmic metropolità?

Organitzen: l’Institut Metròpoli, l’Ateneu Cooperatiu de L’Hopsitalet de Llobregat, l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, Coòpolis i la Xarxa d’Economia Solidària.

Horari: de 10 h. a 14 h. (dinar conjunt posterior)

Inscripcions