Fundació Emys

Noves sòcies d’estiu

El bon temps i el desconfinament ens porten més estones a l’aire lliure, sovint compartides, i també una entrada de noves sòcies a la XES que fan créixer la comunitat! Tecnologies lliures, enoturisme, gestió comunitària i teixit local, territori i medi ambient, comerç social, mobilitat sostenible i ioga cooperatiu! Us les presentem:

Communia és una cooperativa tecnològica especialitzada en sistemes i xarxes lliures i tecnologies obertes. Des de Terrassa, proposen un canvi de lògica en què no es paguin llicències i s’eliminin intermediaris. Ofereixen estratègies P2P, web, i streaming, i promouen la formació i autoformació en aquest àmbit, la dotació d’infrastructures, el disseny de dispositius web per facilitar les activitats en xarxa de les diferents comunitats i la coinvestigació.

La Conca 5.1 és una associació que treballa, des de Montblanc, per donar a conèixer i reflexionar sobre el vi, el vermut, l’enoturisme, el territori, el paisatge, el turisme, la gastronomia, l’agricultura, el desenvolupament local i la societat. Es tracta d’una plataforma que té els peus a Catalunya, però la mirada ben oberta a la resta del món. La seva activitat es duu a terme de diferents maneres: a través d’un magazin, un cicle de debats, la promoció de diferents esdeveniments i l’impuls de documentals.

L’Associació Inter-Acció impulsa projectes interculturals comunitaris, treballant per la igualtat i la cohesió social al districte de Ciutat Vella de Barcelona.

Fundació Privada Emys Recerca i Conservació del Patrimoni Natural és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la conservació de la natura, en especial a les zones humides i de la tortuga d’estany (Emys orbicularis),  mitjançant recerca, gestió, conservació, educació i conscienciació. Amb seu a Riudarenes, treballa ajudant els actors del territori a fer-ne una gestió sostenible, promovent l’agroecologia, la gestió forestal sostenible, l’educació ambiental i l’ecoturisme

Som valor social és una associació sense ànim de lucre que vol promocionar el comerç amb valor social. Per això han creat un marketplace de productes elaborats per persones amb capacitats diferents, malalties mentals i amb risc d’exclusió social, per tal d’empoderar-les i enriquir-nos entre totes. En formen part la cooperativa L’Olivera, Ordi Natura, Estel Tàpies, Sambucus, Casa Dalmases…els trobaràs la comprasocial.com

Granollers Pedala és una associació que vol promoure la ciclomobilitat urbana a l’àrea de Granollers, Canovelles i Les Franqueses del Vallès. Vol articular i dinamitzar el col·lectiu de persones usuàries de la bicicleta, i oferir una interlocució propositiva a les administracions locals per desenvolupar la mobilitat amb bicicleta a la ciutat i l’entorn proper. També donen el suport i els serveis necessaris per facilitar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport habitual en l’àmbit personal, i com a vehicle per donar resposta a necessitats de mobilitat i logística urbana en l’àmbit associatiu o corporatiu o de l’administració pública. Pretén
afavorir la creació d’ocupació en un sector emergent com és el de la bicicleta, que contribueix a un desenvolupament urbà més sostenible, des d’estructures sense ànim de lucre, que afavoreixin una articulació del teixit social i productiu més democràtica, corresponsable i equilibrada.

EcoGIRA és una consultoria en medi ambient i sostenibilitat que pren com a propis els valors de l’ESS per oferir solucions sostenibles (Eco) a través d’una Gestió Integral dels Recursos Ambientals (GIRA) de les organitzacions, d’aquí el nom: EcoGIRA. També volen conscienciar i aconseguir canviar (GIRAR) els costums i hàbits de la societat i de les seves organitzacions per aconseguir territoris més sostenibles (ambiental, socialment i econòmicament). Porten a terme projectes estratègics vinculats al desenvolupament i millora de la gestió ambiental d’organitzacions i territoris i ofereixen propostes amb una mirada transversal i solucions en residus, mobilitat, energia, urbanisme, educació en la sostenibilitat, comunicació ambiental, participació i cohesió social.

Des de l’Associació CooperaSec volen crear un barri cooperatiu, un barri, el de Poble Sec (Barcelona), on l’ESS sigui l’alternativa a l’actual sistema econòmic capitalista. Aposten per projectes col·lectius, l’autogestió i l’economia solidària i un respirar diferent, d’idees comunes que empoderin i ens facin més fortes prenent partit cap a unes noves maneres de fer, als marges i al costat del sistema actual que ens ofega.

La cooperativa Yoga Alegre sorgeix de la iniciativa de mestres i estudiants de l’Associació Yoga amb Gràcia (Barcelona) i dona lloc a una nova etapa de responsabilitat col·lectiva, reciprocitat i suport mutu. En relleu, agraïment i preservació del llegat intergeneraciona del ioga comunitari al barri.