Manifest d’adhesió a la vaga de totes

El proper 8 de març la Xarxa d’Economia Social i Solidària s’adhereix a la convocatòria internacional del moviment feminista al crit de nosaltres parem. Aquesta vaga es el resultat d’una extensió de les lluites i mobilitzacions feministes dels últims anys i d’una llarga i rica trajectòria de genealogia feminista.

La jornada de vaga pretén ser un dia de lluita, de denúncia i de visibilització. Visibilització de les desigualtats que pateixen les dones ales diferents esferes de la societat, una societat que ens empobreix i ens precaritza. Denuncia d’un sistema capitalista i heteropatriarcal, que ens sotmet amb les seves múltiples violències (sexista, racista, classista…).

La confrontació entre el patriarcat i el capitalisme són elements clau per a la construcció d’alternatives. Apostem per una economia social, solidària i feminista que posi al centre la vida de les persones i el planeta, en lloc dels mercats i els processos d’acumulació. Una economia crítica amb el repartiment desigual dels treballs de cures i la priorització del capital i el benefici econòmic davant la sostenibilitat de la vida i les cures, des de la dimensió comunitària no essencialista.

Creiem que el moviment de la economia social i solidària ha de treballar per transformar l’economia i les relacions socials, fent xarxes de cooperació i promovent alternatives i recollint els coneixement i les bones pràctiques de l’economia feminista. Perquè no hi ha propostes d’alternatives transformadores sense qüestionar-se les relacions de poder i desigualtats entre  homes i dones.

Per això, volem animar totes les organitzacions de la XES a adherir-se activament a la Vaga Feminista, a facilitar espais de reflexió, acció i articulació; a afavorir la participació en aquesta jornada i a informar sobre les convocatòries existents al territori.  Per posar la sostenibilitat de la vida al centre, perquè sense les dones el món es para.

 

8M NOSALTRES PAREM!

1 resposta

Trackbacks i pingbacks

  1. […] hacemos nuestro el manifiesto de la Red de Economía Solidaria y enfatizamos que “Apostamos por una economía social, solidaria y feminista que ponga en el […]

Els comentaris estàn tancats.