El president del govern de Turíngia visita la XES

El passat divendres 17 de març vam rebre la visita del president del govern de l’estat alemany de Turíngia, Bodo Ramelow, per intercanviar punts de vista sobre cooperativisme. Amb motiu de la seva estada a Catalunya, el president va explicitar el seu interès a conèixer la cooperativa Som Energia i les organitzacions que treballen per fomentar l’economia solidària al nostre país, iniciatives que considera que poden servir de model per impulsar noves polítiques a Turíngia.

Diverses membres de la XES van assistir a aquest espai de trobada materialitzat en una conversa distesa al local del Grup Ecos Bailén, en què també es va convidar a participar Pep Puig com a representant de Som Energia i Gustavo Duch, de la revista Sobirania Alimentària. Durant la conversa, es van trobar paral·lelismes pel que fa a l’evolució del moviment cooperatiu en es darrers 100 anys (frenat a Alemanya per la segona guerra mundial i al nostre país per la dictadura franquista) i a la seva revifalla en les darreres dècades. Cal destacar especialment un dels temes de consens sobre el qual s’hi va reflexionar: la importància que les cooperatives tinguin present promoure els seus objectius de transformació social per construir una economia al servei de les persones.