Deu anys d’habitatge cooperatiu a Barcelona… i seguim!

El 2024 fa 10 anys que vam començar amb els primers projectes d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús a Barcelona: La Borda i Princesa49. Aquests projectes pioners van demostrar que una altra manera de viure és possible: assequible, sostenible i en comunitat. Ara volem anar més enllà i construir 400 habitatges cooperatius més! Seguim construïm juntes una Barcelona més inclusiva i solidària.

Aquesta campanya és impulsada per la Sectorial d’Habitatge de la XES, Coòpolis i el cercle de transició ecosocial de Coòpolis.

El 2024 celebrem una dècada dels primers projectes d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús a Barcelona: La Borda i Princesa49. Aquests projectes pioners van establir les bases per una nova manera de viure a la ciutat: assequible, sostenible i en comunitat. Gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament ja comptem amb 125 habitatges en 6 edificis, i abans del 2026 arribarem a 17.

Però no ens podem aturem aquí: volem seguir construir 400 habitatges cooperatius més. És per a això que el Conveni ESAL, el marc de col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona amb els operadors sense ànim de lucre no pot frenar. Volem una Barcelona més inclusiva i solidària!

Més informació aquí, signa el manifest!