logo XES

Comunicat en relació a la convocatòria de vaga general del 3 d’octubre

La Xarxa d’Economia Solidària s’adhereix a la vaga general convocada per sindicats i recolzada per entitats i moviments socials, en defensa dels drets dels treballadors, amb motiu de la repressió de les seves llibertats i per denunciar la violència d’estat i la vulneració de drets soferts diumenge 1 d’octubre durant la celebració del referèndum d’autodeterminació.

La jornada de l’1 d’octubre es va tenyir d’una brutal repressió policial de l’estat espanyol, que es va saldar amb més de 800 persones ferides, i va agreujar les agressions als drets civils, polítics i democràtics, la vulneració de la llibertat d’expressió i l’ocupació militar que ha viscut el poble de Catalunya en els darrers dies. Volem manifestar la nostra solidaritat amb les persones ferides i les represaliades d’aquests dies.

La resposta col•lectiva a aquestes greus agressions ha de seguir essent des del carrer i l’autoorganització, i la vaga o aturada general de dimarts 3 d’octubre ens brinda un altre moment per mobilitzar-nos com a societat, reapropiar-nos dels nostres drets i mostrar la nostra capacitat de construcció col•lectiva. Per aquest motiu, com a clam de la nostra dignitat i en clar rebuig a l’atac dels nostres drets bàsics i a l’exercici de la violència d’estat, la XES fa una crida a la participació pacífica de totes les entitats i persones sòcies a la vaga general, per omplir els carrers i fer sentir la nostra veu.

Per tot plegat, la XES estarà tancada durant el 3 d’octubre, garantint així a més el dret dels seus treballadors a fer vaga.

Ens trobem als carrers, i a les manifestacions convocades arreu del territori.