Metromuster i el Gimnàs Sant Pau necessiten la teva signatura per la consulta ciutadana de Barcelona

Dues de les nostres sòcies, la productora audiovisual Metromuster i el Gimnàs Social Sant Pau, han començat la seva campanya de recollida de signatures per presentar dues preguntes a la multiconsulta ciutadana que l’Ajuntament de Barcelona té previst celebrar durant aquest 2018. Per tal de que la iniciativa arribi a ser votada pels i les barcelonines és necessari presentar 15.000 signatures presencials (en paper) per cada proposta.

Des de la Xarxa d’Economia Solidària ens volem sumar en la difusió d’ambdues campanyes i animem a totes les organitzacions i persones sòcies a signar i col·laborar amb la recollida de signatures. Qui pot signar? Les persones majors de 16 anys que estiguin empadronades a Barcelona. Qui pot recollir signatures? Les persones majors de 16 anys que estiguin empadronades a Catalunya.

A continuació, us presentem les dues propostes:

METROMUSTER I TANQUEM ELS CIE

El col·lectiu Tanquem els CIE proposa, juntament amb la cooperativa Metromuster, substituir el nom de la Plaça Antonio López pel d’Idrissa Diallo, amb la finalitat de reparar simbòlicament la seva mort tràgica al CIE de la Zona Franca, commemorar les lluites i resistències migrants i qüestionar i trencar el costum d’honrar la tradició esclavista catalana mitjançant estàtues i plaques a la nostra ciutat. El període de recollida de signatures per #PlaçaIdrissa finalitza a finals de febrer.

El dissabte 6 de gener es commemora el 6è aniversari de la mort d’Idrissa Diallo amb un acte amb actuacions musicals i berenar a l’actual Plaça Antonio López. Les persones interessades podran anar-hi per signar i fer-se fedatàries de la recollida de signatures. En aquest segon cas, és imprescindible portar-hi el DNI.

També difondran aviat un llistat de punts de recollida de firmes. Si voleu oferir el vostre espai pots escriure a contacte@metromuster.cc.

GIMNÀS SOCIAL SANT PAU

#HabitemElSantPau planteja la compra del gimnàs social Sant Pau per mantenir l’acció solidària de l’entitat. El projecte, a més, proposa la construcció de 50 pisos públics en un model híbrid social + masoveria urbana just a sobre de l’edifici del gimnàs per aturar la pèrdua de veïnat al Raval. Pots trobar informació sobre el projecte a la web. La recollida de signatures finalitza el 15 de febrer.

Per signar a favor de la proposta, pots passar-te pel gimnàs (Ronda Sant Pau, 46) en horari d’obertura, escriure un mail a habitemelsantpau@gmail.com o trucar a 932 505 318. A més, disposen de diversos punts fixes de recollida de signatures que pots trobar aquí: http://habitemelsantpau.org/. També els trobareu a la fira de consum responsable que hi ha els dies de Nadal a Plaça Catalunya i en diversos actes relacionats amb l’Economia Social i Solidària que se celebraran durant el gener i el febrer.

  • Fins al 4 de gener: Fira consum responsable i ESS (Plaça catalunya)
  • 13 de gener al matí: Fira ESS Sant Antoni (Jardinets de l’Alguer)
  • 13 de gener a la nit: Concert #HabitemElSantPau al Koitton Club (Carrer de Rossend Arús, 9)