11 mesures transició ecosocial

11 mesures per la democràcia econòmica i la transició ecosocial

Us presentem la proposta d’11 mesures per la democràcia econòmica i la transició ecosocial que hem estat treballant a la comissió d’incidència de la XES.

La covid-19 ha fet aflorar de manera colpidora la interrelació entre les crisis mediambiental, econòmica i social preexistents, i ha agreujat  les desigualtats socials i la precarietat en els serveis públics. Mentre que alguns sectors segueixen lucrant-se del model de producció i consum que ha generat aquesta crisi global, també s’ha incentivat la comunicació entre molts sectors i moviments socials: primer per trobar espais de reflexió comuns i coordinar actuacions i, després, per definir mesures alternatives que posin fre a la lògica depredadora capitalista i que, situant la vida al centre, impulsin una transició ecosocial i un nou sistema socioeconòmic.

En aquest context, des de la Xarxa d’Economia Solidària hem elaborat la proposta d’11 mesures per a la democratització econòmica i la transició ecosocial, per tal d’obrir un diàleg entre diferents moviments i agents socials, així com amb la base social de la mateixa xarxa, amb l’objectiu de debatre-les, desenvolupar-les i enriquir-les. Creiem que cal crear marcs de referència per a la transformació del model socioeconòmic i, per això, volem que aquestes mesures formin part del Pacte de país per una economia per la vida, impulsat per l’AESCAT, així com d’altres marcs d’acció impulsats per altres espais on també participem com a XES, com ara el Pla de Xoc Social i l’Agenda Ecosocial.

Així doncs, comencem dirigint-nos a a totes aquelles que apostem per un horitzó post-capitalista (membres de xarxes locals, sectorials, comissions, entitats de base…) per engrescar-vos a participar en aquest procés fent-hi aportacions que compartirem properament en un espai plenari on sumar totes les visions i propostes.