Les vides que vestim

Nou webdoc: Les vides que vestim

A la vida d’una peça de roba deixen marca moltes altres vides: la de qui va conrear el cotó, qui el va collir, qui va filar, qui va cosir…

Amb LaCoordi hem impulsat Les vides que vestim un webdoc produït per la cooperativa Quepo, sòcia de la XES, al voltant del sector tèxtil. Mitjançant textos, imatges i vídeos fem el recorregut d’una peça de roba des de l’origen de la matèria, passant pels processos de filatura i confecció, fins a la distribució i la venda a la botiga. Gràcies a la suma de nombrosos testimonis, d’entre els quals destaquem cooperativistes de l’Índia que formen part del moviment del comerç just, podem seguir aquest camí que fa realitat la roba sostenible i comparar els impactes d’aquest procés respectuós amb els de la fast fashion.

A banda del tèxtil de comerç just (que a Catalunya comercialitza la sòcia Alternativa3, o Oxfam Intermón) el projecte també dona cabuda al paper de les finances ètiques amb l’aportació d’en David Díaz de Quijano, membre de la sòcia Oikocrèdit, que ens explica com els nostres estalvis poden repercutir positivament als països del Sud, i de la Nina González de FETS.

Entre els agraïments, destaquem la feina de Maria Pujol Bremer, La Hystera, creadora de la campanya gràfica.

I ara, us animeu a descobrir les vides que vestim?