IV Fira d’Economia Solidària Migrant i Diversa

Construïnt economies antiracistes per a totes

30 de setembre de 10 a 20h a la Llotja de Sant Antoni (Barcelona)

La FIRA MIGRANT D’ECONOMIA SOLIDÀRIA I DIVERSA és una aposta del Cercle de Migracions i Economia Antiracista de Coòpolis, pel reconeixement al potencial transformador de les diverses iniciatives socioeconòmiques impulsada per persones migrades i/o racialitzades.

A més de possibilitar la visibilització de les iniciatives, és un compromís amb la generació d’un espai de trobada i reconeixement de les lluites quotidianes per superar els obstacles derivats de les polítiques d’exclusió del sistema colonial, capitalista i patriarcal on vivim i que intentem transformar. Una economia alternativa, que es pretengui solidària, no pot ser aliena a la realitat de milers de persones que han migrat i es troben en aquest territori sotmeses a relacions d’abús i deshumanització avalades per la criminal Llei d’Estrangeria. Per això, l’ESS ha de possibilitar aquests espais i crear condicions perquè a més de solidària, sigui veritablement popular.

La Fira és també un espai per a escoltar veus diverses, escoltar les reivindicacions dels col·lectius i conèixer les seves experiències d’autoorganització. Teixir xarxes enfortides, és la clau per a amplificar les nostres veus i obrir-nos camí, col·lectivament, construint el model d’economia social i solidària i popular que volem. És aquesta força d’organització, transformació i reproducció de la vida, que habita en els col·lectius i projectes, la qual cosa ens mou a convocar cada any una nova edició.

Estenem llavors, una invitació als centenars de projectes que lluiten cada dia per transformar les coses, col·lectius de persones migrades i racialitzadas amb iniciatives/projectes econòmics (amb o sense forma jurídica) a viure aquesta experiència i vincular-se.

T’hi esperem!

Més informació