Empoderament col·lectiu per a la gestió de conflictes a la XES

El Grup de treball de facilitació i cures de la XES ha estat preparant una nova eina enfocada a prevenir i abordar els conflictes que es puguin donar dins els diversos espais de la XES: comissions, xarxes locals, sectorials, grups de treball o altres equips interns de l’organització. El document es farà arribar en breu a tots els grups on va destinat.

Aquest document neix de la voluntat d’incorporar la cultura de gestió de conflicte a tots els espais XES. Com a organització participativa i democràtica que som, els conflictes són part de la naturalesa de l’entitat i és una responsabilitat compartida tenir eines per atendre’ls i prevenir-los. D’aquesta manera, podrem cuidar millor les persones i tirar endavant més bé els nostres projectes.

El Grup de treball de facilitació i cures proposa en aquesta guia vies per prevenir els conflictes, per incorporar els dissensos i la diferència dins dels grups i per preparar-vos perquè els conflictes que sorgeixin puguin enriquir al col·lectiu. Hi trobareu eines perquè mireu què està passant i pugueu acompanyar els conflictes de manera autogestionada. Aquestes propostes no creen un procés lineal, sinó un conjunt de recursos i suggeriments que poden ser útils segons el moment i la voluntat de cada grup. En definitiva, no teniu a les mans una vareta màgica, però sí una eina per mirar als conflictes i recomanacions per millorar el vostre espai dins la XES.