Jornada de protesta 7F: defensem la vida, aturem el genocidi a Palestina

Actualització

A les 12 en punt del #7FPalestina l’equip tècnic de la XES ens vam afegir amb moltes sòcies a l’aturada laboral a la porta del Grup Ecos, a Barcelona. La concentració també va acabar la Gran Via de les Corts Catalanes. Aturem el genocidi i defensem la vida. Alto al foc immediat!

La XES dona suport a les accions de protesta convocades per Prou complicitat amb Israel i Comunitat Palestina de Catalunya per al proper dimecres 7 de febrer arreu de Catalunya i el món.

Aquest és el seu manifest “Defensem la vida, aturem el genocidi”:

El 7 de febrer es compleixen 4 mesos de l’inici del genocidi que Israel està perpetrant sobre el poble palestí. 16 anys de bloqueig a la Franja de Gaza per terra, mar i aire, 75 anys de neteja ètnica i colonialisme a tota Palestina, d’assassinats, detencions, demolició de cases, ocupació i despossessió de terres. Una ve- gada més, constatem l’absoluta i sagnant impunitat que l’Estat d’Israel té garantida gràcies a la complicitat i el suport de les potències occidentals.

Des del 7 d’octubre, almenys 28.951 palestines han estat assassinades (el 80% criatures i dones) i 1.955.000 han estat desplaçades en una brutal campanya de bombardejos per terra mar i aire. Cada una d’elles, una vida i un projecte vital que Israel vol enterrar sota les runes. Fa uns dies, un periodista li va preguntar a un nen de Gaza. “Què vols ser quan siguis gran?”. I ell va respondre “Jo soc un nen palestí, jo no em faré gran”.

Des del 7 d’octubre:

 • Israel ha assassinat 4.368 estudiants a Gaza i Cisjordània, 8.101 han estat ferides. Israel ha destruït 320 escoles.
 • Israel ha assassinat 94 professores universitàries i 230 mestres d’educació primària i secundària, 750 han estat ferides a la Franja de Gaza.
 • Israel ha assassinat 301 treballadores de la salut, i 356 han estat ferides. 40 estan detingudes en presons israelianes
 • Israel ha assassinat 113 periodistes.
 • Israel ha assassinat 41 membres dels equips de protecció civil i 127 ferits.
 • Israel ha assassinat almenys 20 pescadors i danyat el 70% de les barques de pesca del port de Gaza.
 • Israel utilitza la fam com a arma impedint treballar a 4.000 pescadors, més de 10.000 criadors de bestià i més de 15.000 pagesos.

Aquestes dades queden desfasades des del moment que les escrivim perquè la massacre no s’atura. Tam- bé a Cisjordània els assassinats, detencions i tortures comeses per l’exèrcit i els colons sobre els cossos de les palestines s’intensifiquen a totes les ciutats i pobles. El genocidi no són només dades, cadascuna té la seva història, travessada pel dolor, la traumatització, la deshumanització, per la voluntat d’exterminar tot un poble.

No podem ni volem normalitzar el genocidi. Aquest que és un avís a totes les que creiem en la llibertat i la justícia social. Volem que les palestines sàpiguen que no estan soles en la legítima resistència contra el colonialisme i l’imperialisme.

Ens neguem a continuar amb les nostres vides tancant els ulls davant del genocidi del poble palestí. Per això diem que ens aturem per aturar l’extermini i per exposar la cadena de complicitats des dels governs fins a les empreses que a casa nostra armen, financen i protegeixen l’estat d’Israel.

Durant aquests 4 mesos el poble palestí ha continuat resistint amb tots els mitjans que pot a la barbàrie. A Catalunya i arreu, centenars de milers hem sortit al carrer, manifestacions, concentracions a escoles, barris, centres de treball i hem fet milers de petites accions que criden ben alt que no tolerem el genocidi i que estem amb el poble palestí.

Un vent d’esperança que ens crida a seguir lluitant, cada cop més unides i organitzades. Mai més enlloc contra ningú.

És per això que el dia 7 de febrer moviments en solidaritat amb Palestina, sindicats, treballadores de tots els sectors, ateneus, estudiants, col·lectius de base, i moltes més ens convoquem a una jornada de lluita.

Com puc donar suport a la #7FPalestina?

 • Parla sobre el que està passant a Palestina amb companyes, amigues, veïnes, familiars, mestres de les teves filles… trenquem el silenci!
 • El 7F organitza una concentració, tall de carrer, aturada, o acte al teu centre de treball o el teu barri.
 • Participa en les aturades i activitats que es proposen durant la jornada.
 • Penja els cartells i difon els materials a les xarxes socials.
Defensem la vida, aturem el genocidi!

Informació sobre la convocatòria de vaga per part de CGT Catalunya, la Intersindical-CSC y la IAC.