Jornada de Cultura Comunitària

El proper dissabte 4 de novembre tindrà lloc la Jornada de Cultura Comunitària que organitza la Xarxa d’Espais Comunitaris de la XES.

Se celebrarà a Can Carol (al carrer de Cambrils, 24 de Barcelona).

Programa

10:00h Inscripcions i compra del tiquet del dinar.
10:30h Benvinguda
11:00h Taules de debat
13:00h Posada en comú
14:30h Dinar popular amb paella (opció vegana)
16:00h Concert de sobretaula amb IGOMÀ
17:30h Tancament

Taules de debat

Comptarem amb una ronda d’experiències i posteriorment tindrem un espai dinàmic de treball i debat, per finalitzar identificarem idees força per compartir a la posada en comú.

Taula 1: Parlem de diversitats i inclusió en les diferents esferes del nostre espai comunitari: trenquem mites, revisem-nos i pensem eines que també siguin acció política. Més enllà de la diversitat de gènere i la intergeneracional, volem aprofundir com treballem la inclusió de la diversitat de classe (socioeconòmica), de procedència, o de col·lectius racialitzats, en totes les esferes del nostre projecte comunitari. Per això compartirem reflexions i pràctiques de l’Ateneu Popular de Salt, i debatrem sobre les millors i les pitjors iniciatives i les principals eines i processos per millorar en aquest sentit la democràcia dels projectes. Experiència: Ateneu ComaCross de Salt

Taula 2 : El fet cultural característic en la Cultura Comunitària. Aquest taller té com a objectiu arribar a una marc d’elements o vectors sobre què entenem com cultura comunitària des del fet artístic. Per treballarà a partir de repensar el fet cultural, i sobre com emmarquen les pràctiques artístiques dins de la cultura comunitaria, enfocant la pregunta en el què fem i no pas només en el com fem la cultura comunitària. Experiències :  Periferias Cimarrones, i l’experiència de dos projectes culturals singulars.

Taula3 : Els impactes de programar activitat cultural. Sovint ens preguntem sobre el fet de com programem a espais comunitaris. Metodologia, processos i debats sobre els resultats, participació i espais de decisió son conceptes que maneguem sovint. Però no vinculem l’impacte que generem, amb el que programem i amb el com programem. Quin és l’impacte que provoquem? Com travessa la nostra manera de fer a les persones que impulsen tota aquesta creativitat a la que donem pas? Volem parlar de com ens travessen tot aquests processos, què cultivem quan programem d’aquesta manera. Introducció amb Helena Ojeda, i l’experiència de dos projectes culturals singulars.