Us esperem a la II Escola d’Estiu de la XES, que enguany tindrà lloc entre el 29 de juny i l’1 de juliol

La relació entre l’economia solidària i les migracions, l’acció comunitària, els procomuns digitals, les polítiques públiques o les dinàmiques d’intercooperació. Aquests són alguns dels temes que es tractaran en el marc de la segona edició de l’Escola d’Estiu de l’Economia Social i Solidària, que coorganitzen la XES i la Fundació Cívica Esperanzah, i que tindrà lloc els dies 29 i 30 de juny i 1 de juliol a El Prat de Llobregat. Enguany, l’escola porta per títol “Economia solidària: una eina per la transformació social”.

Enguany, la inscripció a l’Escola d’Estiu té un cost de 10€ i inclou la documentació i el llibre: “Esmolem les eines. Debats de l’economia solidària per a la transformació social”, primer títol de la nova col·lecció Eines sobre l’ESS. Cal inscripció prèvia i s’ha de fer a través d’aquest enllaç.

El programa de la II Escola serà el següent:

 

29 de juny.

Barcelona.

Col·lectiu Ronda. Carrer de Trafalgar, 50 Atenció, entrada pel carrer St Pere més Alt, 59.

  • A les 18.30h: Sessió inaugural: Els Ateneus Cooperatius i els ecosistemes locals d’economia solidària. Amb CoopCamp (Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona), Teler Cooperatiu de Sabadell, Ateneu Cooperatiu Barcelonès Nord i Coòpolis – Ateneu Cooperatiu de Barcelona

 

30 de juny.

El Prat de Llobregat.

Centre Cívic El Prat de Llobregat-Delta. Carrer Riu Llobregat, 94

  • De 10h a 12h: “El paper de l’economia solidària en l’enfortiment de les comunitats locals”. Introdueix: Anna Lite. Amb GATS, Barceloneta Proa a la Mar, El Teb Associació Joves.
  • De 12.30h a 14.30h: “El dilema de l’economia col·laborativa: entre l’absorció capitalista i els procomuns digitals”. Introdueixen: Mayo Fuster, Ricard Espelt. Amb SomConnexió i SomMobilitat.
  • De 16h a 18h: “Migracions i economia solidària: estem fent una altra economia entre tothom?” Introdueix:  Projecte MigrESS. Amb Col·lectiva’t, Mujeres Palante, Comunitats Autofinançades.

 

1 de juliol.

El Prat de Llobregat.

Centre Cívic El Prat de Llobregat-Delta. Carrer Riu Llobregat, 94

Diversos tallers simultanis de 10h a 13h.

  • Com articulem la Cultura Cooperativa?
  • Pam a pam. Límits i contorns de economia solidària.
  • Polítiques públiques i ESS. Amistats perilloses?
  • La dinàmica de la intercooperació.

L’Escola es tancarà l’1 de juliol amb un dinar col·lectiu de clausura.

I a la nit, sopar de la DIADACOOP a Sants! http://diadacooperativisme.blogspot.com.es/p/diada-coop-crida-per-celebrar-la.html

 

 

 

1 resposta

Els comentaris estàn tancats.