La #FESC2017 modifica el seu horari de dissabte en suport a la manifestació de Taula per la Democràcia

Davant de la convocatòria de manifestació prevista per dissabte 21 d’octubre a les 17h en defensa de les llibertats i en solidaritat amb els presos polítics, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i tenint en compte la seva coincidència en horari amb la celebració de la VI Fira d’Economia Solidària de Catalunya al recinte Fabra i Coats de Barcelona, la Xarxa d’Economia Solidària, després de reunir-se de manera extraordinària, manifesta que:

– La Fira d’Economia Solidària (FESC) aturarà la seva activitat dissabte 21 d’octubre entre les 16.30h i les 19.30h i fa una crida a les organitzacions i agents de l’economia social i solidària i la ciutadania en general a expressar la seva solidaritat al carrer i sumar-se a la manifestació de Passeig de Gràcia. Això vol dir que la nau d’expositores romandrà tancada fins les 19.30h i no hi haurà xerrades ni activitats durant aquesta franja horària per facilitar la participació a la convocatòria. A partir de les 19.30h tota l’activitat de la fira es recuperarà amb normalitat fins les 21.00h (nau d’exposició, propostes lúdiques i un espai de debat sobre el paper de l’economia solidària com a proposta de resistència o creació d’un nou model de país).

– La Nit de l’Economia Solidària, programada per dissabte a les 21.30h, es manté en l’horari previst. Considerem important mantenir espais de trobada, de cura i de distensió per compartir com ens sentim i com afrontem la situació sociopolítica actual. És per això que us animem a que, un cop finalitzada la manifestació, torneu a la Fabra i Coats i us sumeu al sopar i les activitats prèvies.

– L’activitat de la fira de dissabte al matí, de dissabte a la nit i de diumenge al matí es desenvoluparà amb total normalitat. Tot i això, la interrupció de dissabte a la tarda, implicarà alguns canvis i reajustament en la programació d’activitats i xerrades, amb l’objectiu de suspendre el mínim de propostes programades. Podeu consultar tots els canvis a la web i a l’app mòbil.

– Reiterem la posició expressada des de la Xarxa d’Economia Solidària d’aquesta setmana. La detenció dels presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana és una nova agressió a la democràcia i una mostra del menyspreu a l’estat de dret per part de l’Estat espanyol, que ataca drets fonamentals, com són la llibertat d’expressió i de manifestació. Des de la XES ens indignem que en ple segle XXI continuïn existint presos polítics, com ja venim denunciant des de fa anys amb les reiterades detencions de persones d’ideologia anarquista, i volem mostrar el nostre suport i solidaritat a les dues associacions i als seus presidents. No es pot penalitzar la societat civil per expressar les seves idees de manera pacífica, com han fet de manera exemplar totes dues entitats.

La Xarxa d’Economia Solidària pren aquesta decisió tenint en compte les crides continuades a la mobilització que hem fet des de la pròpia organització durant les darreres setmanes i considerant que aquesta manifestació es planteja com una convocatòria massiva que restaria afluència de visitants a la fira. Lamentem els inconvenients que això us pugui ocasionar i restem a la vostra disposició per dubtes o altres qüestions.