Cap a un Fòrum Social Mundial de les economies transformadores a Barcelona

Vine a la primera trobada preparatòria per tal de començar a treballar plegats en l’organització d’un dels esdeveniments més importants que viurà Barcelona en els pròxims anys!

Primera trobada preparatòria de treball, oberta a tothom.
Dimarts, 5 de juny de 2018 a les 19h. // Aula Ronda (C.Sant Pere Més Alt, 59 bis.)

Des de RIPESS Intercontinental, RIPESS Europa, la XES i REAS ens hem proposat iniciar un procés de confluència, tant a nivell local com internacional, entre totes aquelles formes d’entendre l’economia que tinguin per objectiu la superació del sistema actual. Ho volem posar en pràctica des dels següents eixos:

-Les economies feministes i amb perspectiva de gènere.
-El moviment agroecològic i de sobirania alimentària.
-Els comuns, digitals i naturals
-L’Economia Social i Solidària, el moviment cooperativista i les finances ètiques.

Alguns d’aquests processos de confluència ja s’estan donant des de fa temps: ara cal que ajuntem forces per tal de construir la nova agenda mundial des del local. Seguint l’esperit dels Fòrums Socials Mundials, volem comptar també amb el replantejament de les polítiques públiques com a eix transversal, així com la feina que s’està fent des de les universitats.

QUAN?

No ens volem limitar a la celebració d’un esdeveniment vitrina, una conferència d’experts sense continuïtat ni conseqüències; ens hem proposat fer del procés, l’objectiu. Un procés de dos anys amb dues trobades presencials a Barcelona; un procés que convertirà la capital catalana en capital mundial de les economies del canvi.

Primavera de 2019: Primera trobada de confluència.
Ens reunirem al llarg de 3 dies amb representants de les principals xarxes i moviments socials – així com grups de recerca universitaris – que tinguin com a objectiu la superació del sistema econòmic actual. Serà una trobada de treball amb dinàmiques dirigides a desenvolupar nous processos de confluència a nivell local i internacional. Serà també un preescalfament de cara a la celebració del FSM del 2020.
Preveiem una assistència d’unes 500 persones per a aquesta trobada.

Primavera de 2020: Celebració del FSM de les Economies Transformadores.
Seguint l’esperit dels Fòrums Socials Mundials temàtics anteriors – però superant-ne els seus límits – preveiem una setmana d’activitats a Barcelona que inclouran una rica programació cultural, xerrades, assemblees i sobretot, compromisos col·lectius i acords concrets a nivell internacional entre tots els actors involucrats, fruit del procés de confluència configurat al llarg dels dos anys.
Hi preveiem la participació de més de 10.000 persones.

Convoquen: Ripess Intercontinental // Ripes EU // XES // REAS