Si ets una entitat que treballa la facilitació i hi estàs interessada, escriu-nos a coord@transformadora.org.

Engeguem la Comissió de Facilitació del Fòrum FSMET!

Si ets una entitat que treballa la facilitació i hi estàs interessada, escriu-nos a coord@transformadora.org!

El Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores és el procés de confluència dels diferents moviments de l’economia alternativa, els que anomenem economies transformadores a un nivell local i internacional.

El principal objectiu d’aquest procés és acostar moviments socials i iniciatives que comparteixin la voluntat de posar al centre de l’economia les persones i el medi ambient, i d’acabar amb l’economia basada en l’extracció, el creixement, la competitivitat i el mercat, i que lluitin per caminar cap a societats resilients i col·laboratives que construeixin i reforcin aliances i accions estratègiques a base de treballar juntes.

Som conscients que les dinàmiques de poder i privilegi també estan presents en les economies transformadores, per això volem assegurar una mirada atenta que asseguri la diversitat dels subjectes que participen d’aquest procés.

Com es planteja la facilitació de la trobada 2019?

Per la trobada 2019, volem posar en valor la necessitat d’utilitzar metodologies que generin espais de trobada, de debat, de construcció col·lectiva que assegurin que totes les veus poden ser escoltades i la diversitat és acollida, metodologies innovadores, de democràcia profunda. Per fer-ho possible volem co-crear aquest procés amb aquelles organitzacions de la XES i persones amb experiència en la facilitació de processos i grups.

Per fer-ho possible, es crearà una comissió de facilitació del FSMET. Des de la comissió es generaran idees que es tindran en compte per dissenyar la proposta metodològica que articularà la trobada 2019. La comissió estarà constituïda per totes aquelles organitzacions i/o persones expertes en facilitació que volen participar de manera voluntària en el procés de cocreació o facilitant els espais de la trobada (5-7 d’abril). Totes aquestes idees es recolliran i serà un equip de 8 persones (escollides per la comissió) qui desenvoluparà una proposta concreta, aquestes estaran remunerades econòmicament.

Si tens ganes de formar part del procés, envieu-nos a coord@transformadora.org un correu amb un document explicant l’experiència de la vostra organització en facilitació de grups i a les persones que proposeu des de l’orgnització (CV) per formar part de la comissió, cal que ho feu abans del 7 de març a les 12h. Quan el rebem també us enviarem informació més concreta i detalla del procés i calendari de treball per la comissió de facilitació.