15 mesures cap a l’Economia Social i Solidària als municipi

Arrenca la campanya de les 15 mesures cap a l’ESS als municipis

Aquest dimecres 10 d’abril hem fet la presentació de 15 mesures cap a l’Economia Social i Solidària als municipis a Sabadell. El document,  que podeu descarregar aquí, és fruit d’un procés intern de la XES per tal de fer visibles les propostes des de la perspectiva de l’Economia Social i Solidària de cara a les candidatures de les eleccions municipals del maig i també als ajuntaments i partits polítics.

Amb 15 mesures cap a l’Economia Social i Solidària proposem consolidar i estendre les iniciatives ESS per  transformar el conjunt de les relacions econòmiques. Parlem de democràcia econòmica, d’eines i espais de transformació econòmica, de gestió del patrimoni col·lectiu, de canvi cultural i col·lectiu o l’acompanyament de les noves iniciatives socioeconòmiques. També es proposem mesures sobre es finances, la intercooperació, el Mercat Social Local i el consum responsable; la compra i la contractació pública, la recuperació d’empreses i el relleu empresarial. Abordem la municipalització i cooperativització de serveis públics i la sobirania alimentària, energètica i residencial, l’espai públic digital i el cooperativisme de plataforma, sempre des d’una perspectiva de la transformació feminista de l’economia.

L’acte central de la campanya s’ha celebrat a Sabadell, en el marc de l’assemblea de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària. Aprofitant la invitació a la trobada, la XES i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya hem presentat les mesures conjuntament, ja que són complementàries i es mouen en la mateixa direcció: la concertació público-cooperativa-comunitària i l’autoorganització econòmica de les comunitats locals.

A la presentació hi han assistit entitats i xarxes del moviment l’ESS, partits polítics i ajuntaments d’una quarantena de municipis. A partir d’ara, es continuarà la difusió de la proposta tant per les xarxes socials amb el hashtag #15mesurESS, com amb presentacions a diversos llocs del territori a través de les xarxes locals de la XES.

Des de la XES, també participem en la campanya Agenda de propostes socials per a les Municipals 2019, un recull del màxim de propostes de la societat civil organitzada, on la XES ha aportat les 15 mesures cap a l’Economia Social i Solidària als municipis a l’eix del model econòmic. La campanya preveu organitzar unes jornades per debatre les propostes, organitzades en 7 eixos, i altres espais de debat i visibilització de les mesures.

Atenció a l’agenda,hi anirem afegint per les properes presentacions!

PDF de les 15 mesures cap a l’ESS als municipis

 

Acte central de presentació a Sabadell

Acte central de presentació a Sabadell el 10 d’abril