Estrenem la Sectorial d’Habitatge Cooperatiu i Transformador

L’assemblea Sectorial d’Habitatge Cooperatiu i Transformador de la XES ja és una realitat. Es presenta com un espai de trobada d’entitats i col·lectius que volem treballar conjuntament per impulsar l’habitatge cooperatiu en règim d’ús.

La iniciativa neix d’un grup d’entitats que pretenen enfortir aquest model alternatiu d’habitatge: La Dinamo, La Xarxaire, Ruderal, La Borda, Perviure i Sostre Cívic. Al manifest de la proposta de creació de la sectorial apunten els seus principis: l’apoderament col·lectiu com a motor del model, la inclusivitat, la propietat col·lectiva, la generació de noves xarxes de solidaritat i suport mutu; i la sostenibilitat que posa la vida al centre.

Els reptes col·lectius de la Sectorial passen per articular-se  i definir el model internament per tal de dissenyar accions col·lectives i una estratègia conjunta per fomentar l’impuls de polítiques públiques que ajudin a fer créixer el model a Catalunya. Un últim objectiu és el treball en xarxa per la recerca de recursos i mecanismes per enfortir aquest model.

La sectorial ha habilitat aquest formulari per a cooperatives, associacions i persones individuals que tinguin interès en participar-hi. Us hi animeu?