Crida per una aliança rural-urbana cap a la sobirania alimentària a la metròpolis de Barcelona

Des de la Xarxa d’Economia Solidària ens hem adherit a la crida per una aliança rural-urbana cap a la sobirania alimentària a la metròpolis de Barcelona  de Ruralitzem, una xarxa de projectes ubicats als peus de la solana de Collserola (o al llarg de l’Eix Muntanya) i compromesos amb la construcció de sobirania alimentària als barris.

La crida insta a generar estructures de cooperació intermunicipal per implementar el Cinturó Agrari Metropolità i blindar el sòl agrícola i ramader, modificar la legislació i les ordenances que prohibeixen la comercialització de productes alimentaris produïts dins del municipi de Barcelona i impedeixen la pastura i l’apicultura en tot el terme municipal. A banda, la crida demana generalitzar un model de menjador escolar integrat en el projecte educatiu dels centres públics i guiat per criteris de sobirania alimentària, així com crear una regidoria o comissionat d’alimentació consolidar i multiplicar els projectes co-gestionats que es troben en general en la seva fase inicial, tant des de l’Ajuntament de Barcelona com des de la societat civil.

A més a més es proposa que que, per assolir canvis reals estructurals, actors claus com l’Institut Municipal de Mercats, Mercabarna, i els sectors del comerç, la restauració i el turisme, siguin part d’una estratègia alimentària agroecològica coordinada. Finalment, es crida a mantenir l’Espai Participatiu de recent creació a fi de promoure polítiques alimentàries públiques-comunitàries.

Us hi sumeu també?