Comencem la tardor amb sis noves sòcies

Estenem l’octubre amb sis noves incorporacions a la XES. Aquí  us deixem algunes pistes per si les voleu conèixer.

Educambient és una cooperativa dedicada a l’educació ambiental. Ofereixen assessorament, creació i gestió de projectes de disseny de patis i jardins escolars, basant-se en criteris educatius i de sostenibilitat. També fan sortides de camp i tallers lligats al currículum escolar sobre temàtiques mediambientals. En l’àmbit de l’educació en el lleure ofereixen activitats extraescolars sobre sostenibilitat i ecologia.

La Lleialtat Santsenca és una entitat sense ànim de lucre, formada pel veïnat, associacions i col·lectius vinculats a Sants, constituïda l’any 2016 per donar vida a l’Espai de Participació La Lleialtat Santsenca. Promou la cultura, l’acció comunitària i la cooperació, el respecte i la llibertat; així com un desenvolupament públic i social més proper i participatiu, donant resposta als anhels de construir una societat més justa.

Des de l’Anoia arriba  Ecosec, una associació que treballa  per a la difusió i l’ús de lavabos secs ecològics portàtils per a esdeveniments i festivals. És un projecte respectuós amb el medi ambient i les persones, que aposta per solucions més eficients i ecològiques a necessitats col·lectives. Formem part del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i la Fàbrica del Sol.

Una iniciativa digital entra també a la XÉS, és  el projecte Usar y reusar; una cooperativa de Barcelona que gestiona una plataforma de comerç online de productes per una vida amb residu zero. Venen embolcalls per a menjar reutilitzables, bosses de silicona i de roba, filtres per aigua, ampolles i canyetes reutilitzables, així com productes d’higiene i cosmètica.

Una nova llibreria també s’incorpora a la XES, és La Tribu, de la nova cooperativa sòcia Cabàs de l’Elisa. És una llibreria de proximitat de Sant Andreu de Palomar, a Barcelona., amb llibres per tota la família, amb una gran selecció d’infantil-juvenil. Les persones que en formen part vénen del món editorial, la comunicació i la gestió cultural. Per això volen que La Tribu sigui molt més que un punt de venda de llibres: un punt de trobada del veïnat de Sant Andreu.

I finalment, continua ampliant-se el col·lectiu de sòcies del món de l’arquitectura amb De mans a terra, un col·lectiu d’arquitectes especialitzats en bioconstrucció i sostenibilitat que busquen una via alternativa per fer arquitectura. L’associació promociona la bioconstrucció a través del disseny arquitectònic i els tallers formatius.  

Molt benvingudes totes!