Manifest en defensa del Reglament de Participació Ciutadana de Barcelona

Des de la XES ens hem adherit al Manifest en defensa del Reglament de Participació Ciutadana de Barcelona. El document ha estat impulsat inicialment per Aigua és Vida i les nostres sòcies: Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (Favb) i Consell d’Associacions de Barcelona.

Aquest és el manifest:

Davant la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de declarar nul el Reglament de Participació Ciutadana de Barcelona, les associacions sotasignades volem manifestar el nostre rebuig a aquesta decisió.

Aquest reglament és fruit d’un procés desenvolupat al llarg dels tres darrers governs municipals gràcies al treball de nombroses entitats de la nostra ciutat. Va ser aprovat amb un amplíssim consens dels grups municipals i és una eina necessària de la ciutadania organitzada i no organitzada per poder incidir i participar de forma més àmplia i democràtica de les polítiques públiques.

Malgrat aquest dilatat procés públic, diversos grups en defensa d’interessos privats han interposat diferents recursos. Ara, el recurs presentat per «Abogados Catalanes por la Constitución» ha estat recollit pel TSJC per declarar nul l’actual reglament.

Davant d’això:
1. Volem manifestar el nostre desacord per aquest atac frontal al dret a la participació, eina fonamental de la nostra democràcia.
2. Ens comprometem a seguir el procés judicial en defensa dels nostres drets.
3. Instem també el Govern l’Ajuntament de Barcelona i la resta de grups municipals perquè s’empoderin i defensin la validesa del Reglament de participació, tot presentant els recursos que siguin necessaris, mantenint la seva vigència i executant les seves eines.

Us animem a adherir-vos al manifest mitjançant aquest enllaç.