2a Fira ESS Sant Andreu i 1a Virtual i Confinada

La Fira ESS s’anava a organitzar el proper diumenge 26 d’Abril al parc de la Pegaso. Aquests darrers dies (i setmanes) estem adaptant part dels seus continguts i activitats a un entorn virtual, així com generant nous continguts i espais per a fer la Fira en telemàtic i on-line.

La Fira d’Economia Social i Solidària (ESS) del Districte de Sant Andreu és un espai de mostra de l’economia social i solidària a través de xerrades i tallers i activitats culturals. La XES Sant Andreu hem estat treballant per a adaptar Fira ESS del Districte de Sant Andreu a un entorn Virtual. Així doncs, una part del contingut digital de la Fira el generarem prèviament amb les entitats de la XES Sant Andreu, en col·laboració amb les escoles del Districte i de forma participativa amb la comunitat.

Bloc 1 – Video-Presentacions de les expositores i entitats

Aquest espai virtual de la Fira ens permetrà conèixer les entitats i iniciatives de caire social i solidari. A través d’un recorregut videogràfic coneixerem a les entitats de la XES de Sant Andreu així com altres entitats i iniciatives convidades a la Fira. Amb aquesta navegació virtual pretenem simular la experiència d’una ciutadana que assisteix a la Fira i fa un recorregut per la mateixa coneixent a les entitats i expositores. En aquest espai les entitats expliquem qui som i què fem.

Accés – https://youtu.be/poBAWRXyclc

Bloc 2 – AlternativESS ConfinadESS al capitalisme

Al segon espai virtual on-line de la Fira es generarà un entorn de reflexió i discussió col·lectiva a les entitats de la XES Sant Andreu. En aquesta secció us compartirem les accions que estem fent les entitats i col·lectius de la xarxa durant el confinament. A banda, també compartirem quines són aquelles pràctiques que normalment com a entitats desenvolupem dins la nostra activitat econòmica per a promocionar i aplicar l’Economia Social i Solidària. Altrament, en aquest bloc també compartirem els reptes de futur per al nou món de post-confinament.

Accés – https://youtu.be/EKOwqpmB0c0

Bloc 3 – VivènciESS ComunitàriESS : MemòriESS ConfinadESS

A la Fira d’ESS del districte s’anaven a desenvolupar activitats i espais de criança i cures, d’animació infantil i d’escèniques.  Per a la Fira ESS virtual inaugurem el primer programa de la XES Sant Andreu TV, amb un espai de televisió per internet anomenat “VivènciESS Comunitàries: MemòriESS ConfinadESS”. Aquest serà un espai lúdic i d’entreteniment amb una mirada de “crítica” on poder compartir vivències i testimonis confinats i fer-nos reflexionar. Al programa de TV el contingut l’hem generat de forma participada amb les entitats, equipament, agents i comunitats del barri. Tindrem una secció d’actualitat, una infantil de caire més lúdic, una de receptes de cuina, una altra de bones pràctiques i finalment una secció on recollirem accions que desitgem fer el dia després del confinament.

Accés – https://youtu.be/4_cRvxxl2o0

Bloc 4 – XerradESS : Reflexions per al Post-Confinament

A les fires i mostres d’Economia Social i Solidària, així com en congressos i espais de festivals culturals i socials, normalment s’organitzen xerrades convidant a ponents representatives en una determinada temàtica per a compartir la seva mirada i reflexions. En aquesta secció col·laborarem amb persones de referència del món de l’economia social i solidària i del pensament, compartint breus testimonis audiovisuals que ens faran reflexionar entorn el sistema capitalista i com podem transitar cap a un món socialment més just i responsable.

Accés – https://youtu.be/1DK4OYMI9aw

Bloc 5 – Vemut Musical

Al darrer bloc de la Fira ESS virtual, a la part musical de la Fira col·laborarem amb un seguit d’artistes per a que ens enregistrin una cançó des de casa i poder recollir donacions que aniran a caixes de resistència d’artistes musicals. Aquestes donacions aniran a la Caixa de Resistència del SMAC! (Sindicat de Músics y Activistes de Catalunya).

Accés – https://youtu.be/rhDg9WOd05U