subvencions ess

L’Ajuntament de Barcelona obre convocatòria de subvencions per projectes d’ESS

L’Ajuntament de Barcelona ha obert la convocatòria de subvencions “Enfortim l’Economia Social i Solidària”, corresponent a l’exercici 2020. El termini de presentació de sol·licituds va del 2 de juny al 2 de juliol de 2020. Enguany es destinen un total de 800.000,00 € a subvencionar projectes que fomentin activitats d’interès públic o social amb la finalitat de crear noves cooperatives, o bé transformar empreses existents en cooperatives i consolidar el creixement empresarial de les iniciatives d’economia social i solidària, promovent els projectes d’intercooperació i acompanyant-ne l’escalabilitat.

Entre els objectius de la Direcció de Serveis d’Economia Cooperativa, Social i Solidària es troben l’impuls i l’acompanyament de projectes que permetin promocionar i reforçar l’economia cooperativa, social i solidària de la ciutat de Barcelona, que concretament són els següents:

Promoció:

  • Impulsar mesures de sensibilització i difusió, impuls i visibilització com a model econòmic alternatiu.
  • Impulsar mesures per a la generació de noves iniciatives d’economia social i solidària a la ciutat.
  • Impulsar mesures de transformació de societats mercantils, econòmiques i associatives en entitats d’economia social i solidària que siguin generadores d’ocupació estable i sostenible.

Reforç:

  • Impulsar mesures per enfortir i millorar les iniciatives de l’economia social i solidària ja existents.
  • Impulsar mesures per millorar-ne l’articulació i la intercooperació.

Si voleu llegir la convocatòria oficial i les bases del programa de subvencions, feu clic aquí.