No a la guerra

Si volem la pau, no financem les armes

El moviment pacifista va ser un dels principals impulsors de les actuals finances ètiques i solidàries.

Desgraciadament, avui ens toca continuar dient NO A la GUERRA, ni a Ucraïna ni a cap de les altres 34 regions del món que estan sofrint un conflicte armat i on segons ACNUR més de 80 milions de persones han estat desplaçades de les seves llars.

Ara més que mai, hem de recordar que les guerres no es financen soles i que 3 de cada 4 armes no existirien si no fos pel suport d’institucions financeres públiques i privades.

Fa 15 anys que la Campanya Banca Armada denuncia aquesta situació i elabora informes que ens alerten any rere any sobre el finançament de la indústria armamentística per part de les entitats financeres i asseguradores.

Però existeixen unes finances orientades èticament que no només exclouen la indústria de les armes de totes les seves inversions, sinó que aposten per una economia que, en lloc de destruir la vida, la sosté.

Aquest text ha estat impulsat per la campanya Banca Armada, la Taula per les finances ètiques i Reas de Red de Redes. Hi donem tot el nostre suport. Per a més informació sobre les finances ètiques, podeu consultar el web Dineretic.