Més de 500 sòcies connectades a la XES!

Connecta’t també a l’Economia Solidària

Hem entrat al 2024 amb més de 500 sòcies que uneixen esforços per construir un present i un futur més just i solidari. Durant el darrer any s’han incorporat a la XES aquestes entitats:

 • Artijoc (Cardedeu): botiga de jocs i joguines per una educació emancipadora. També compten amb l’obrador de jocs en fusta Puput.
 • Associació Casa Limpia (Barcelona): serveis de cures mitjançant la inserció laboral de supervivents de violències masclistes.
 • Base Ò (Barcelona): cooperativa cultural de treball associat especialitzada en el disseny de projectes inclusius, la mediació cultural i l’educació en valors ecosocials a través de l’art contemporani, amb un fort compromís creatiu i  transformador.
 • Bloc Cooperatiu (Mataró): cooperativa de llogateres de Mataró que procura habitatge de lloguer amb garanties i sense precarietat.
 • Cal Blanxart Coop (Berga): cooperativa d’habitatge amb projecte sociocultural al barri vell de Berga.
 • Civic Energy (Barcelona i Caldes de Montbui): servei integral de Gestió de Comunitats Energètiques, des de l’assessorament inicial tècnic i legal, a la instal·lació, gestió i manteniment d’equipaments fotovoltaics.
 • Cooperativa popular de venedors ambulants de Barcelona: projecte de creació de la coneguda marca de roba social Top Manta, impulsada pel col·lectiu de manters.
 • Enruta’t (Barcelona): associació que genera espais individuals i grupals de transformació feminista i de diversitat sexual i de gènere. A través de projectes integrals, tallers i formacions i acompanyament individual.
 • Equal Saree (Barcelona): equip d’arquitectura i disseny urbà amb una òptica des dels feminismes.
 • Equilatera (Barcelona): equip de professionals procedents de les ciències socials, de les ciències de la salut i del dret que treballa per a la implementació del principi d’igualtat d’oportunitats i l’equitat de gènere a l’àmbit de les organitzacions.
 • Escoltes Catalans (Barcelona): associació laica de l’escoltisme català amb més de 45 anys d’història que desenvolupa de manera voluntària un projecte educatiu i juvenil arreu del territori català sota els principis i valors de l’escoltisme.
 • Esplais Catalans – Esplac (Barcelona): associació d’esplais laica i progressista que treballa des del voluntariat per a la transformació social.
 • FemBici (Cardedeu): federació d’entitats de promoció de la bicicleta a Catalunya.
 • Fundació Emprius (Sant Martí d’Albars): té l’objectiu d’impulsar una cultura comunal rural que garanteixi el sosteniment i dignifiqui la Vida present i futura a través de projectes comunitaris de vida i treball de la terra i del sector primari.
 • Fundació La Bastida (Cornellà de Llobregat): vol fomentar el cooperativisme i l’economia social i solidària, a través de la formació, de l’assessorament i l’impuls d’aquelles iniciatives que desenvolupin una activitat econòmica sota criteris de democràcia, compromís social, igualtat de gènere i respecte pel medi ambient, aconseguint amb això una transformació social del territori.
 • Impuls Rural (La Llacuna): té l’objectiu d’afavorir la reactivació social, econòmica i cultural del món rural amb criteris de sostenibilitat integral (individual, social i ecològica) tot impulsant pobles on viure i treballar, respectuosos amb el medi natural i compromesos amb el país.
 • Institut Diversitas (Barcelona): consultora social que treballa per posar en valor la diversitat i alhora aturar les desigualtats i discriminacions que aquesta genera. Fan formació, sensibilització, recerca aplicada, assessoraments i algun projecte d’acció comunitària des d’una perspectiva interseccional.
 • Konexiona (Montgat): cooperativa federada que ofereix serveis de comunicació, màrqueting i organització d’esdeveniments amb enfocament social i responsable.
 • L’Enxarxada (Barcelona): cooperativa de serveis de comunicació ètica orientada a entitats, projectes culturals, acció social i comerç de proximitat.
 • La Casa Integral (Tordera): solucions regeneratives per a la persona, la vivenda i la comunitat. Disseny de permacultura en format de cursos, consultoria, espais demostratius i enxarxament.
 • La Fresca (Cardedeu): cooperativa de consum agroecològic amb vocació transformadora.
 • Mas la Sala (Sant Pau de Segúries): cooperativa d’habitatge i producció que treballa per a la regeneració d’ecosistemes, la resiliència i la cooperació.
 • Metzineres (Barcelona): cooperativa sense ànim de lucre que crea entorns d’aixopluc per a dones i persones de gènere no binari que usen drogues i sobreviuen a múltiples situacions de vulnerabilitat i violència.
 • Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (Sant Cugat del Vallès): associació educativa de base voluntària i d’acció comunitària, sense ànim de lucre i declarada d’utilitat pública. Amb la missió d’educar infants i joves per a la transformació social a través del mètode escolta i guia, fent-los protagonistes del seu creixement personal per tal que esdevinguin persones crítiques, conscients, actives i compromeses amb la societat.
 • Mixité (Tona): treballen per a la transformació social i l’equilibri ambiental des de la transversalitat i la cooperació. Es dediquen a l’urbanisme regeneratiu, a l’arquitectura conscient, a la participació ciutadana, a la cultura transformadora i a l’educació transversal i ho fan posant la vida al centre.
 • Mosaic (Barcelona): projecte de cooperativa d´habitatge al barri de Poblenou en règim de cessió d´ús.
 • Nau Bostik (Barcelona): espai de trobada i creació artística autogestionat ubicat al barri de la Sagrera de Barcelona.
 • Nomdonalagana (Barcelona): cooperativa d’iniciativa social, sense ànim de lucre, que genera oportunitats laborals de qualitat per a dones en situació de violència masclista, fabricant les millors melmelades de manera artesanal.
 • Panorama 180 (Barcelona): iniciativa sense ànim de lucre que es centra en el cinema i l’experimentació audiovisuals realitzats amb paràmetres del segle XXI: digitalització, xarxa, compromís, agitació, canvi, empoderament, comunitat…atentes a les novetats i propostes superadores dels problemes generats per la concepció obsoleta dels drets d’autor en l’era digital.
 • Priori Advocats (Barcelona): despatx especialitzat en dret penal, dret de l’empresa i de les cooperatives i entitats d’economia social.
 • Radical Books (Barcelona): cooperativa cultural que promou projectes com les editorials Manifest Llibres o Verso Libros.
 • Rezero (Barcelona): Fundació Privada Catalana per a la Prevenció de Residus i Consum Responsable.
 • Saneseco (Barcelona): serveis integrals relacionats amb els vàters secs i l’ecosanejament. Les seves activitats inclouen l’assessorament, formació, venda de sanitaris secs i fabricació de cabines sanitàries ecològiques de fusta.
 • Taller11 (Terrassa): cooperativa d’arquitectes.
 • Titkètic (El Prat de Llobregat): gestió d’entrades per a esdeveniments.

Benvingudes, juntes treballem per un model econòmic més just!