Triem un futur just: Mes del Comerç Just 2024

L’acte central del Mes del Comerç Just 2024 tindrà lloc el dijous 16 de maig a les 10h a la Biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona. Comptarà amb la participació de Laura López de la cooperativa Manduvira de Paraguai.

Un any més, La Coordi, Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques, on forma part la XES, impulsa la XXV campanya amb motiu del Dia Mundial del Comerç Just que té lloc dissabte 11 de maig. Durant tot el mes hi haurà activitats programades a diferents municipis de Catalunya a més de la difusió d’un manifest on adherir-se.

La Biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona serà l’escenari de l’acte central del Mes del Comerç Just 2024, que tindrà lloc el dijous 16 de maig a les 10h. L’esdeveniment, d’entrada oberta i gratuïta, comptarà amb la participació de Laura López, representant i filla dels fundadors de Manduvira, una cooperativa productora de sucre de canya orgànica al Paraguai. López conversarà amb la periodista del Diari ARA Sònia Sánchez sobre els impactes del comerç just a les productores i les seves comunitats. Per a l’acte es demana inscripció prèvia.

Activitats durant tot el mes amb la implicació d’entitats i institucions

Durant tot el Mes del Comerç Just s’han programat moltes activitats per tota Catalunya que es poden consultar al web de LaCoordi jotrio.cat a més de les xarxes socials. Entre d’altres, destaca la participació de Laura López, de Manduvira, a diversos municipis catalans per participar en col·loquis oberts amb la ciutadania.

D’altra banda, en col·laboració amb moltes biblioteques catalanes s’impulsen racons de lectura sobre comerç just a més de moltes activitats de lectura relacionades. També amb la Diputació de Barcelona i l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament s’impulsen activitats de promoció a mercats de tota Catalunya així com fins a finals d’any l’exposició itinerant I tu, què tries?.

La campanya es completa amb altres iniciatives com espais de dansa, un concurs de dibuix infantil i un joc interactiu, a més d’altres recursos.