El calaix d’eines per a l’agroeocologia
Cada cop són més les xarxes alimentàries locals a Catalunya que engloben projectes productius, projectes d’elaboració alimentària i, en moltes ocasions, altres agents socials del territori (consumidores, restaurants, cases rurals, etc). Són espais de col·laboració, suport mutu, articulació i treball conjunt que busquen impulsar circuits curts de comercialització, enfortir i augmentar la producció i consum de productes locals i ecològics i fomentar relacions de transparència i confiança entre els seus membres.
Aquests xarxes agroecològiques s’obren camí en un sector amb pocs suports i grans reptes que afronten col·lectivament. Compartir eines i recursos pot enfortir les xarxes i impulsar el salt d’escala que permeti fomentar sistemes alimentaris territorialitzats i sostenibles. Per això, des de l’Aresta, Arran de Terra i Pam a Pam de la Xarxa d’Economia Solidària hem posat en marxa l’
Si sou una d’aquestes xarxes alimentàries locals, o si
Eines i estratègies de les xarxes d’articulació agroecològiques” i l’informe col·lectiu “Xarxes alimentàries locals en temps de covid-19″
L’Einateca Agroeocològica vol donar resposta a algunes de les necessitats detectades en l’informe “