El lleure associatiu també transforma l’economia

Moltes associacions juvenils i de lleure s’identifiquen com anticapitalistes i cada cop més s’emmarquen en l’economia social i solidària. Aquest discurs comporta unes pràctiques transformadores en les seves associacions.

Per acompanyar en aquest procés, Pam a Pam i l‘Escola Lliure el Sol hem col·laborat en la càpsula formativa: “Fes anticapitalisme, passa’t a l’ESS“. Una formació destinada a monitores, caps i casaleres per incorporar pràctiques d’ESS en els seus espais i activitats.

L’Escola Lliure el Sol imparteix aquests tallers partint d’una anàlisi crítica del sistema capitalista per mostrar l’economia social i solidària com una alternativa. Els criteris de Pam a Pam, es traslladen a la realitat de l’associacionisme educatiu, generant un espai de reflexió sobre com poden incorporar-se a les entitats. La càpsula serveix a les associacions per fer una autodiagnosi en clau d’ESS: Com prenen les decisions? Com es reparteixen les tasques? Què i on compren? Com es vinculen amb l’entorn? Com redueixen la seva petjada ecològica?

A banda de generar reflexió sobre les pràctiques en l’associacionisme educatiu i juvenil , també es mostren opcions d’activisme econòmic al territori a través de la participació a Pam a Pam.