QUÈ FEM?
La XES Sant Andreu (XESSA) estem actives des de l’any 2016, diverses persones i organitzacions ens hem unit per treballar en l’àmbit de l’ESS al districte de Sant Andreu. Apostem per una economia socialment justa, políticament emancipadora, arrelada al territori, integradora de la diversitat, feminista i respectuosa amb el medi ambient.
Posem les persones al centre i busquem satisfer les necessitats a través de relacions de cooperació, solidaritat, reciprocitat i autogestió. Enxarxem iniciatives d’economia social i solidària, difonem els valors i pràctiques cooperatives, recuperem la memòria històrica del districte i fem d’altaveu de campanyes d’activisme social. Cada any, participem en actes del 8M, ens involucrem a la FESC i som actives en les taules d’ocupació i d’Economia Solidària.
Amb l’objectiu de donar a conèixer els valors i els conceptes de l’ESS (Economia Social i Solidària) a la ciutadania del nostre entorn, la XESSA anualment organitzem la Fira d’ESS del Districte de Sant Andreu en col·laboració amb el Districte de Sant Andreu.
Durant diverses jornades organitzem activitats al voltant d’un tema vertebrador, en espais diferents (places i equipaments): Xerrades i Debats, Tallers, Fira d’Entitats, Exposicions, Concerts, i altres activitats culturals i socials.
Els continguts de les activitats tracten els següents conceptes:
a) Promoció, difusió i extensió de la producció de béns i serveis en forma cooperativa amb tots els seus valors.
b) Promoció, difusió i extensió del consum responsable i solidari.
La Fira ESS del Districte de Sant Andreu és un espai de mostra i debat entre entitats socials i generadores de projectes socio-empresarials i laborals que en les seves pràctiques integren mesures de l’economia social i solidària. La Fira es dinamitza per la XES Sant Andreu i més de la meitat d’entitats participants són iniciatives i projectes dels barris del Districte que avui en dia no estan associades ni formen part de la XES.
OBJECTIUS I VALORS
Les finalitats que pretén portar a terme la XESSA és la promoció i extensió de l’economia solidària que, en les seves formes més diverses, és una manera de viure que abasta la integritat de les persones i la solidaritat entre els pobles i cultures, proveint de manera sostenible, les bases materials per al desenvolupament personal, social i ambiental de l’ésser humà.
QUI SOM?
PER QUÈ CREAR UNA XARXA LOCAL?
INTERCOOPERAR I ENXARXAR
els actors de l’ESS, organitzacions i persones, facilitant la coneixença i treball conjunt
FER INCIDÈNCIA
esdevenir l’interlocutor amb l’administració local, feR seguiment de les polítiques públiques d’ESS al territori i promoure l’aplicació de les 15 Mesures.
PROMOURE
els valors de l’Economia Social i Solidària (ESS) al territori i difondre les pràctiques cooperatives per tal de posar l’economia de nou al servei de la societat
FER D’ALTAVEU
de campanyes d’activisme social locals, així com participar i portar al territori campanyes globals.
FER VISIBLE
les iniciatives d’ESS al territori mitjançant espais a la ciutadania, i fer activitats per a recuperar la memòria històrica
NOTÍCIES
Activitats de maig a XES Sant Andreu
Impulsem des de la XESSA una campanya de crowfundig
A l’Arcadi
SUBSCRIU-ME AL BUTLLETÍ
COMISSIONS
DARRERES NOTÍCIES
- L’ESS a l’àmbit territorial: com ens ho fem?
- Pobles i Barris en Transició: construïm futur des de l’autoorganització popular
- Entitats de l’ESS denuncien irregularitats en la convocatòria de la subvenció ‘Impulsem el que fas’ 2024
- Festival FESC’24: cultura, economia solidària, festa i transformació social al Parc de l’Estació del Nord
- Tota entitat de l’ESS pot ser punta de llança de la transició ecosocial: una nova guia ajuda a fer-ho