adhesius de la manifestació del 6 d'abril

Ens adherim al manifest ‘Punxem la bombolla del lloguer’

Des de la XES ens sumem al manifest Punxem la bombolla del lloguer, impulsat pel Sindicat de Llogaters i Llogateres; la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca; assemblees, associacions de veïnes, sindicats de barri i de pobles que lluiten per l’habitatge i altres organitzacions que defensen els drets socials. El manifest és una crida a desmercantilitzar una de les necessitats bàsiques de les persones, tenir un sostre digne on viure.

El dissabte 6 d’abril es farà una mobilització que es pretén que sigui massiva i diversa, per això s’ha convocat una manifestació a les 18 h que començarà als Jardinets de Gràcia de Barcelona i recorrerà els carrers del centre de la ciutat. Aquesta jornada denunciarà l’abús dels preus de lloguer, els l’augment dels desnonaments i el negoci de la indústria immobiliària i turística amb els habitatges. També reivindica lloguers assequibles i estables, justícia fiscal i un parc públic d’habitatge de lloguer.

Si voleu col·laborar a fer difusió de la manifestació, podeu fer un tuit o un post amb els hashtags #PunxemLaBombolla6A i #6A

Els punts principals que reivindica el manifest són:

Punxem la bombolla: exigim mesures polítiques i fiscals per adequar els lloguers a la renda disponible de la llar.

Lloguers assequibles: és urgent regular els preus del lloguer tenint en compte el poder adquisitiu real de la gent, és a dir, la renda.

Lloguers estables: els contractes de lloguer no poden acabar-se de forma injustificada i unilateralment. Han de renovar-se automàticament a no ser que el propietari demostri que necessita l’habitatge per ús personal o d’un familiar.

Cap més desnonament sense alternativa habitacional: major autonomia financera dels Ajuntaments (participar dels impostos directes de l’Estat) per gestionar el parc d’habitatges de les ciutats.

Contracte de lloguer únic gestionat per oficines d’habitatge i ajuntaments: fi dels abusos dels intermediaris: el negoci de les immobiliàries és un escàndol.

Justícia fiscal: eliminació de totes les figures a mida d’elusió fiscal a l’Impost de Societats (Socimis, patrimonials, etc) i a l’IRPF (persones físiques i comunitats de béns).

Expulsió dels fons voltors: exigim eliminar les Socimis, que gaudeixen de grans privilegis fiscals, i que el govern deixa que especulin massivament amb les nostres llars i que siguin la punta de llança de la bombolla.

Parc públic d’habitatge: S’ha de convertir en parc públic d’habitatge els habitatges acumulats per la Banca i pels fons voltors per a garantir la seva funció social, evitar l’escassetat artificial d’habitatge i frenar l’especulació. Gravar fiscalment els habitatges urbans buits i crear un impost sobre les vendes d’habitatges “especulatives” que no siguin per a primera residència.

Augmentar la construcció d’habitatge social: per part de l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament.

Prou pisos turístics: la mala gestió del turisme té un gran impacte en la vida dels ciutadans i disminueix enormement l’oferta d’habitatge de lloguer. Llei 24/2015: L’aplicació integral de la llei 24/2015.

Punxem la bombolla, i punxem-la bé, que no torni a inflar-se mai més.