XES Terrrassa

La ‘mola’, nova moneda social de Terrassa

Les companyes de la XES Terrassa estan impulsant una moneda local que han anomenat “mola” (que mostra el vincle amb el territori i la història de la ciutat) per reforçar  el teixit econòmic, social i solidari, i la producció local de béns i serveis. El projecte, en què participen per ara una quinzena d’entitats de l’economia solidària de la ciutat, es troba en fase de proves, a través dels intercanvis que ja estan fent. Ara, es vol que més entitats es vagin incorporant a aquesta iniciativa per tal que guanyi pes.

Seguint el model d’altres monedes locals que ja funcionen a Vilanova oa Santa Coloma, els productors adherits al projecte ja cobren els seus productes amb Moles (una mola té el mateix valor que un euro= i les entitats compren aquests béns amb la mateixa moneda a través d’una aplicació informàtica, que garanteix la seguretat de totes les transaccions.

La xarxa local ha signat un conveni amb diverses entitats per a l’ús de la nova moneda però la seva voluntat és estendre l’ús a més persones i organitzacions, sota l’empar d’ una directiva europea que protegeix les monedes alternatives, que ja són més de 2.000 a tot Europa.

Pots llegir l’article sencer de Miquel Gordillo publicat al diari soci Malarrassa.