Violències masclistes

Article: A l’Economia Solidària també patim violències masclistes

Les organitzacions i espais vinculats als moviments socials i l’economia social i solidària, malgrat el seu relat teòric, no estan lliures de pràctiques d’assetjament a les dones i a les persones amb opcions de gènere i identitats sexuals no normatives.

Amb aquest punt de partida, la companya Judith Cirac – amb la comissió antiassetjaments de la XES – ha escrit aquest article al mitjà de comunicació soci la Directa, amb qui col·laborem trimestralment. L’1 de gener de 2021 va entrar en vigor l’obligatorietat del Protocol per a la prevenció, detecció i abordatge de l’assetjament sexual, per raó de gènere, d’identitat i expressió de gènere, o de preferència sexual de la XES: durant tot aquest any, les sòcies tenen temps per adherir-s’hi o bé garantir, si tenen protocols propis, que compleixen els requisits mínims que estableix el de la XES. Podeu consultar el document aquí.

“Corresponsabilitzar-se de les violències masclistes és un procés que inclou una adquisició comunitària d’eines, així com una revisió de la cultura interna de les nostres organitzacions”, diu Cirac a l’article. I amb ganes de compartir aquest procés amb totes vosaltres, us animem a seguir llegint-lo aquí.